hey

Vi är tillbaka från Cape Trib. Vi lever, vi mår bra. Snorar och hostar, men sånt man får ta!

Skriver mer senare, det är så segt just nu! (internet)

Love!

Outfit

Här är våra outfits innan vi begav oss ut på the mighty tully river för rafting!




Cairns

Hej på er!

Hur mår ni?

Här är vi lite krassliga. Fanny ligger och snorar och är ganska så förkyld. Johanna har änsålänge bara ont i halsen. Det blir därför inte några direkt aktiva dagar framöver. Måste försöka kurera oss innan vi åker till Cape Tribulation på fredag. Vi vet inte riktigt vad det är, men vad vi förstått ska vi utforska regnskogen. Blir nog spännande.

Vi har inte alltför många dagar kvar här i Australien nu. Den 3e maj flyger vi ner till Brisbane för att vara där några dagar. Sen den 7e maj flyger vi till Malaysia.

Ni får ha det så bra! Vi saknar er, Love,


Upd. Tog fel på dag. Vi åker till regnskogen imorgon, torsdag!

Här kommer massa bilder från Whitsundays


White Haven Beach. Så himla fint var det! Och här började solen titta fram också :)


Fancy and Hännie


Här testar vi dykarutrustning. Riktigt heta, don't ya think?


Den där röda båten var vårat hem i två nätter. :)


Hissade seglen!


Vi roar oss, på vårat sätt!


ROCK ON! Det kommer mera...


Miss piggy.


hoho


Man behövde ha Stingersuits för att bada. De va väldigt heta!


Smidigheten herself


Vår kapten och häftig himel :P


Sista dagen, påvägen hem så åkte dessa med :)


På kvällen träffades några av oss som va på båten för att få gratis pizza :P


Kolla pappa Micke, Dominos pepperoni Pizza ;) :D

Det var lite bilder från Whitsundays:)

Samtal igen...

Johanna till Anna: Maste bara duscha forst, jag är sa äcklig just nu...
Hor man ett litet läte bakom sig och sa utbrister Fanny: Eeeaahh, Jaaa verkligen! hihi

Var fick hon luft ifran?

That's what friends are for, I guess - ärlighet varar längst.

samtal


Nar man spenderar X antal dygn tillsammans sa kan diskussionerna se ut sahar:

Fanny: Jamen precis! Det ar som om man skulle...*tittar drommande mot horisonten*
30 sekunder passerar.
Johanna: Ja?
F: Vada?
J: Ja, vada skulle?
F: Jaha..ja det vet jag inte.


Johanna, under en bussresa: Alltsa, det ar sa trakigt att bara sitta och titta pa sockerplants-falten. Bananerna ar mycket roligare.
Fanny: jaha, varfor det?
Johanna: Ibland ar klasarna i en pase, och ibland inte.
Fanny: Ja. Spannande.
Johanna: Japp.


Fanny: Jag ar hungrig.
Johanna: Va?
F: Va?
J: VA?
F: Jag ar hungrig.
J: Okej.... va?


Fanny och Johanna pa baten under whitsundays touren:
En stor vag kommer och sveper over bada tva. Fanny far en massa vatten i ansiktet, vander sig mot sin hogra sida, och spottar ut allt vatten ur munnen. Johanna sitter 2 decimeter fran Fanny, pa hogra sidan. Hihi.


Skydive

WEEE DIIIIID IT! WEEEEEEEEEEEE DIIIIIIIIIIIIIIIIIID IIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTT!!!!

Ingen har vetat nagot, men idag, runt lunch, sa hoppade vi bada fallskarm. 14000 ft, frittfall pa 60 sek, 200 km/h. Det trodde ni inte vaa?

Vet ni? DET VAR SAAA HAFTIGT! Det gar inte att satta ord pa det. Nar de oppnade dorrarna och alla andra bara flog ut. Det var det laskigaste, och da kan man inte angra sig. Bara att halla i och lita pa han bakom. Men det var sa vart det. Ahh vilket kansla!

Vi har bestallt bilder och film, om vi inte ser alltfor hemska ut sa kanske ni far se. (har dem dock inte har an...)

AHHHHH Kan fortfarande inte riktigt fatta det........

SO LONG

RAFTING


Hej dudes, for en gangs skull sa ar det Fanny som skriver inlagget! Tankte jag skulle avlasta Johanna lite, den lilla arbetsmyran.

Idag minsann har vi varit pa ett riktigt aventyr. Vi har namligen gjort WHITE WATER RAFTING. Wicked! Detta innebar alltsa att man satter nagra manniskor i en stor gummibat, satter pa manniskorna hjalmar och flytvastar, ger de varsin paddel, och puttar de nerfor en vild flod med en massa vattenfall och stup.

Det var jag, Johanna, var ledare Matt och 5 andra killar. Nar vi skulle satta oss i baten fick Johanna minsann vanta till sist eftersom Matt sa: You're the littlest, you sit in the back with me! Jag daremot var benamnd som Pippi Longstocking (jag for mitt svenska arv vidare med stor entusiasm!).

Pa det hela sa var det ca 5 h rafting, valdigt roligt, jag satt och garvade verkligen hela tiden (aven fast det var lite laskigt ibland). Enda gangen jag inte garvade var nar 2 killar, i den absolut varsta "avdelningen" av floden, ramlade i och flot med varldens fart pa stenar och under vatten. Som tur var klarade de sig bra, men det ar laskigt hur snabbt nagot sadant kan handa, och att det KAN handla om liv och dod. Man maste ha fruktansvard respekt for vattnet, det ar enorma krafter och handlar ofta om sekunder..

Ibland fick vi hoppa ur baten och simma, men det var ytterst viktigt att vi lag pa rygg med benen vid ytan for att undvika att sla i stenar (jag lag dock med benen vid ytan men glomde rumpan i floden sa dar har jag ett blamarke).

Vid ett tillfalle ramlade Johanna ur baten ocksa! Det var ganska manga som gjorde det, dock var det inte manga som valte baten helt sa att den hamnade upp och ner, men det hande nagra ganger, sag inte sa jatteroande ut tycker jag som hatar att vara under vattenytan.

Jag far val sammanfatta det hela som en otroligt rolig upplevelse! Inte varje dag man frivilligt aker nerfor en massa forsar i en gummibat. PUH.


BILDER KOMMER BILDER KOMMER BILDER KOMMER

todiloo

Nu aker vi vidare till Mission Beach, so loooong!

fanny tillagger


Nar jag snorklade pa det fina stallet pa Whitsundays sag jag en JATTEFIN stor regnbagsfargad fisk, som jag foljde efter en liten stund. Jag stannar upp framfor den, den vander sig om och BAJSAR. Varsta bruna molnet mitt i barriarrevet, DET kallar jag utslapp!

Ojojoj, nar barriarrevets invanare sjalva borjar fororena, da ar det illa.


Magnetic Island

Hejsan hejsan!

Idag har vi varit pa utflykt igen. Denna gangen gick fargan till Magnetic Island.

Borjade dagen med gratis frukost pa hostlet. Sen packade vi handduk och gick ner till hanmen. Vadret sag inte sa lovande ut, men det gjorde la inte sa mycket. Fick vanta dar ett tag for vi missade precis fargan som gick innan. Ar ni forvanade? Inte vi ;)

Efter 25 min pa baten var vi sedan framme pa on. Riktigt fin va den! Vi tog bussen direkt till andra sidan on, Horseshoe Bay. Dar fanns det en liten inringning i vattnet dar man kunde bada. Man kan annars inte bada i havet har utan wetsuits for det finns sa mkt farliga maneter.

Vi chillade dar ett bra tag iallafall. Solen hade nu borjat komma fram och det blev en valdigt fin dag. Badade i vattnet och drack en milkshake. Inte helt fel. Sedan tog vi bussen tillbaka och hoppade pa fargan.

Nu sitter vi har pa hostlet och kollar mail och betalar rakningar och sadant kul.

Vi hors snart igen! Manga kramar

Whitsundays

Hej käraste folket!

Hur är allting med er? Hoppas det är bra i allafall.

Tänkte berätta lite för er om de senaste dagarna ute på havet, i en segelbåt.

Lördag eftermiddag sa vi hejdå till Anna och begav oss ner till hamnen där alla skulle mötas och där vi skulle åka ut på havet. Vid 16 begav vi oss ut på öppet hav, mot några öar lite längre bort. Hann inte med så mycket mer än att segla bort till morgondagens start-punkt. Det var ganska bumpy ute på havet så en del blev seasick. No fun! Men när vi kom fram till lugnare vatten (där vi också skulle sova) blev det middag. Riktigt god mat :) Satt ute ett tag och pratade med folk, men vi gick och la oss ganska tidigt eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter.

07:00 blev vi väckta dagen efter, söndag. Då var det dags för frukost och åka en liten bit för att ta oss dit vi skulle. Vi kom fram till ett litet ställe med en liten strand. Där skeppades vi över i en liten båt. Först vandrade vi till en utkiksplats. Det var helt underbart vackert. Solen började komma upp och allt var jättefint! De finaste öar jag sett! Ni ska få se kort. Efter de gick vi ner på stranden (som är 98% silikon, very pure och kritvit!) sprang runt där ett tag innan vi behövde gå tillbaka till båten.

Vidare till en annan liten strand. Där fick de som ville prova på en "scuba experience". Alltså testa dykarutrustningen i en pool de hade där. Såklart gjorde både jag och Fanny det. Riktigt coolt och lite annorlunda. Hade jag haft pengar hade jag lugnt dykt! Men fick nöja oss med snorkling. Såg en hel del fina fiskar och koraller. Hittade inte nemo denna dag, men det gjorde inget just då.. Lite tråkigt var det att det var grumligt i vattnet. Det är pga en cyklon de haft här för ca 1 månad sen. Men man såg tillräckligt för att bli väldigt imponerad.

På eftermiddagen sen åkte vi vidare till stället där vi skulle hålla till för natten, och även nästa morgon. Senare på kvällen blev det middag (fick även lunch tidigare men de va inge intressant), det blev kängurukött och pasta och sallad. Det smakade inte alls illa. Smakade inte så mkt egentligen, men då har vi gjort det också.

När det blev mörkt sen satt alla ute och pratade och sådär. Helt plötsligt simmar det förbi en delfin! (!) (!) !!!! Jag blev sjukt glad eftersom jag tjatat om att jag vill se en delfin. Här kom den, alldeles brevid och under båten. Det var ett happy moment:) Efter det sov jag gott:P hehe

Upp tidigt på morgonen igen (idag). 06:30, frukost, på med snorkelgrejjer och hopp i vattnet. Snorklade på ett annat ställe denna gång som hade mycket mer koraller och fiskar. Det var magiskt vackert :) Fortfarande lite grumligt, men ändå helt magiskt! :D Hittade aven Nemo denna dag!!! Vädret kunde ha varit lite bättre för jag frös... Men man ska inte klaga.

Efter lunch började resan tillbaka mot airlie beach. Eftersom vinden var så bra blev det segling hela vägen tillbaka. Det var... KALLT! Men kul. Trodde vi skulle tippa över där i början, men det gjorde vi inte. Dränka av allt vatten som stänkte upp blev vi dock. KALLT! KALLT! Pappa micke, du skulle nog älskat det! Tänkte på dig när vi gled fram där :D

Det var det som vi gjort på whitsundays. Hinner bara lägga upp nån bild nu, ska springa iväg och äta lite mat snart. Free Pizza med whitsundays-folket! inte helt fel:)

Ha det super! GRATTIS IGEN SIS! KRAMAR




SOFIA 20 ÅR IDAG!

HIPP HIPP HURRA! För IDAG är det världens bästa syster, Sofia's, födelsedag! Hela 20 år idag. Inte illa. Det känns lite jobbigt att jag inte kan vara med och fira, men vi får ta igen det när jag kommer hem. Hoppas i allafall att du får en super duper uper bra dag!

Eftersom vi visste att vi troligtvis inte skulle ha tillgång till trådlöst när du fyllde år så spelade jag och Fanny in ett litet videoklipp i Byron Bay, som vi tänkte lägga upp nu. Hoppas det uppskattas! ;) Hoppas presenten passar också! :)

SAKNAR DIG SIS! Du är bäst ♥



Älskar dig, och grattis igen! :)


Några till bilder

Hejsan!

Idag är det en stor dag. Vi ska nämligen ut på en båt, 3dagar 2nätter, och snorkla i barriärrevet. Det kommer bli awesome. Hoppas vädret blir lite bättre bara! Just nu är det sol, regn, varmt, molnigt, blåsigt på samma gång. Lovely! Men det ska nog bli bra :)

Här kommer lite fler bilder. Medan vi har tillgång till Donken-internet!


en 3 dagars gammal krokodil!


Sabrina och jag på väg till Great Keppel Island.




Sabrina matar parakit med en tomat



Sabrina och jag på hostlet i Airlie beach





vattenaerobics på emu park:P




Bilder

Här kommer lite bilder! :)


boomerang workshop rainbow beach


Scooteroo agnes waters, 1770.


Jag och en 14mån krokodil på crocodile farm i emu park


Fanny och croccie


Fanny, Sabrina och jag påväg till Great Keppel Island..


Nu dör batteriet på datorn. Vi hörs! KRAMAR

Regnig dag i Airlie

Hello hello!

Här i Airlie är det regnigt idag, så det har bara varit en chill dag.

Igår så var vi ute med Anna och Ulrika här i Airlie. Vi hade det riktigt trevligt! Jag och Fanny var ganska trötta eftersom vi suttit på nattbussen och inte sovit mer än 2h kvällen innan. Men vi stannade ute till ca 2 iallafall! :) Massa tjejsnack! Lovely!

Dagen idag började med att Anna knackade på dörren. Ulrika hade åkt iväg, hon ska och dyka! lyx! Så blev det frukost och prat. Sen så gjorde jag slingor på Anna! Blev lyckat måste jag tillägga...

Nu har vi tre suttit på donken i några timmar och bara pratat. Nice nice. Finns verkligen ingenting att göra här när det regnar. Kallt är det också...

Nej, nu ska jag fixa med lite bilder, ha det super! Många kramar



Hejhej

Hello dudes!

Hur har ni det i Sverige? Har hort att varen borjar komma?

Vi ar nu i Airlie beach. Kom fram strax efter 8a imorse efter forseningar osv. Vi akte fran Emu park vid 23:30. Bussen var proppfull = gar inte att sova... Sa vi har val kanske fatt tva timmars somn inatt. Det som ar bra med nattbussar ar ju att man slipper betala for hostel en natt! :)

Airlie beach da. Vi gillar det! Riktigt fin och mysig stad. Ligger precis vid hamnen med massa batar och mysiga parker. Staden ar ocksa lite storre an de tidigare sa det finns iaf nagot att ata/fika osv.

Pa lordag sa aker vi harifran ut med en stor bat till Whitsundays-oarna. Da blir det en massa snorkling, kanske dyka, massor med mat (det ingar, for forsta gangen :P) och chill. Ser verkligen fram emot det! Vi ar ju uppe vid barriarrevet nu, sa jag tror det kommer vara underbart vackert. Ska forsoka hitta Nemo igen. Trakigt bara att jag inte har en undervattenskamera. Det hade varit coolt! Nagon som vill sponsra? :D

Idag hade vi tankt mota upp vara svenska vanner som vi traffade i Noosa. Hoppas de vill ga ner till hamnen och ata glass eller nagot, for det vill jag ;) Ska ocksa mota upp var danska kompis, som vi traffade i Emu Park, och ta en kaffe vid 1.

Nej, mer an sa har det inte hant tror jag. Nu ska vi springa vidare... Maste ata frukost!

Manga kramar fran Airlie!

airlie

hejhejhej!

Snabbt har. Har varit en sjukt trevlig dag! Varit pa great Keppel Island. Fanny ar stekt. Vi har snorklat...

Ikvall halv 12 aker vi vidare till Airlie beach och the whitsundays. LOVE IT!

Kommer fram kl 7 pa morgonen. Nu har jag ingen mer internettid.

Love from Aus

Crikey!

Hejhejhej!

Tankte bara beratta for er att nu har vi bada atit... dam dam daaa! Krokodil. Japp, en cocodile steak blidde det.

Var pa en Crocodile Farm idag. Intressant! De matades och sa berattade de lite om de olika krokodilerna, hur de kommit dit, skillnader mellan olika sorter, personligheter osv. Riktigt roligt att hora. Vi fick ocksa se en tre dagar stor krokodil. Riktigt sot! Husdjur kanske... Sen fick vi halla i en som var 14 manader. Den va faktiskt ganska mjuk. Lite som en orm... :)

Nu ska vi hitta pa nagot har. Det regnar idag. Men that's life!

Ha det super bra! Manga kramar


(Tina, nope, det finns inte alg i Australien... De finns gott om kangurus dock :P )

Emu park

YOYO!

Tankte bara saga hej fran ett varmt Emu Park. Vi trivs bra har. Det ar ett jattefint hostel. De har en pool har, som gar att simma i! Den ar frasch, aka, man ser till och med ner till botten!

Vi ska nu fixa ihop ett vattengympapass som vi sedan ska kora mot betalning. Money money money. Eller kanske inte, men det ar en ganska bra affarside, eller hur?

Nu ska vi ta buss in till en lite storre stad for att handla mat. Nudlarna borjar ta slut.

Vi hors snart igen!

Manga kramar!

moving on


Sista dagen i 1770/Agnes Water idag! Tar bussen kl 21 till Rockhampton, kommer fram 12 pa natten, blir hamtade dar av hostelet och aker till Emu Park som ligger ca 45 min bort. OHH YEAH!

For ovrigt sa ar det sjukt varmt idag med, man blir svettig av lyfta upp handvaskan ungefar.

Nu ska vi ga och chilla i solen tror jag, finns inte sa mkt ork till annat!

Om mindre an en manad aker vi till Malaysia, det ni! Tiden gar fort! Fast det kanns anda som att vi har varit har jattelange eftersom vi gor sa himla mycket hela tiden. T.ex om en vecka ska vi pa kryssning till Whitsundays Islands men det kanns valdigt langt fram eftersom vi ska gora sa mycket emellan! But we like it, harligt med smockat schema:)

Vi saknar er dar hemma!

Love,




hothothot

Det ar fruktansvart varmt har just nu. Sadar varmt att det ar svart att andas, man har inte lust att ata och hallar i sig vatten hela tiden. Duscha ar inte lont. Man kommer vara lika klibbig efter 1sek igen. Som tur ar ar det val samma sak for alla. Sa man inte kanner sig alltfor ofrasch.

Ett svalkande dopp i havet kanske det blir idag. Men da har vi ett annat "problem". Sanden, saltet. Det ar overallt och woops, nar man inte trodde man kunde bli mer ofrasch, sa blev man det :)

Another day in paradise!

scoteroo

Vi overlevde just en scoteroo trip. 3h pa mini harleys. Fanny, saklar, tappade bort ca 65 motorcyklar det sista hon gor. i morkret. Hon kan hon! Men tillslut sa hittade hon ocksa tillbaka.

Det var super duper kul! Vi akte och kollade pa kangurus, och en solnedgang. 3h var vi ute tror jag :)

Nu blir det chill!

Ha det underbart! manga kramar

bildregn

Litegranna av ett litet bildregn har! Hope you like it :)


Noosa everglades. Canoeing trip!


Var grupp i Noosa. Sverige, sverige, tyskland, sverige, sverige, tyskland, sverige, sverige ;)


Australian Zoo, crocodile show



Fraser Island och vraket i bakgrunden.


Var grupp pa fraser...


Fanny och skeppet!


Champagne Pools fraser island


McKenzie Lake! Fraser Island


Carlo Sandpatch rainbow beach

Maste springa. bussen till 1770 gar 12:30! KRAMAR

En dag i Rainbow

Hej pa er igen!

Annu en dag i Rainbow beach. Imorse sa var vi mycket kreativa och deltog i en boomerang workshop. Riktigt kul faktiskt! Fa anvanda den kreativa sidan lite. Det hander ju inte sa ofta nufortiden. Vi bada blev nojda. Kollade over pa vara grannas boomeranger och insag att konstnarer kommer vi aldrig bli. haha!

Nu sitter vi har igen. Soker in till hogskolor och kollar mail osv.

Nu ska vi ut och gora stan igen. (de tar 2 min)

Ha de baaast! KRAMAR

hej!

Idag gick vi upp 05:30 for att aka ut pa dolphin kayaking.

Vi sag inga delfiner. Vi sag 2 turtle-huvuden och nagra rockor... just our luck!

Hur har ni det hemma? Pasklov nagon?

Miss you!

Fraser Island del 2

Hej igen!

Nu har vi lite tid har att skriva klart om Fraser. Sedan blir det stranden, solen skiner idag! :D

Ja, dag 2, efter lite lunch vid hangover creek sa var det dags att aka tillbaka till var campsite. Chillade dar ett tag. Var sjukt trott och vi somnade i taltet ett tag ;) Efter nagon timme eller sa var det dags for matlagning. Spaghetti och kottfarssas. De flesta hjalpte till sa det gick ganska fort att fixa allting. Vid det har laget sa var det kolsvart ute. Lagerelden var tand och allt var mycket mysigt.

Helt plotsligt nar alla satt dar och at sa horde vi folk skrika, "FIIIIIIREEEE". Alla slappte sin mat, sprang till stallet dar lagorna stod hogt. Alla sprang och skulle hamta vatten osv. tills vi fick hora att det var gas. Da vande alla och sprang darifran. Smartassen hade bilen standes bara nan meter ifran elden, sa alla skrek, "MOVE THE CAR, MOVE THE FUCKING CAAAAR." Tillslut sa fick de undan allt, talt, mat, bil osv. De kastade sand over for att fa ner lagorna sa att de inte skulle ta eld i traden som tackte hela stallet. Snacka om panik! Efter ca 1-1,5 timme brann elden ut. De kunde stanga gasflaskan och faran var over. Ingen, forutom han som oppnat gasflaskan (vred at fel hall nar han skulle stanga av den) for nara elden, blev skadad. Och han som blev skadad hade brannsar over handflatorna och hakan, inget livshotande, men troligtvis inte sa skont. Det var da nasta diskussion kom igang. Brandslackare... Borde inte sant finnas i bilarna? For det gjorde det inte. Och vi hittade ingen pa campsiten... Fick veta senare att det skulle finnas en, ca 200-300 m bort.

Efter det var stamningen ganska tyst. Blev en hyffsat tidigt kvall, men bra var val de da vi skulle upp kl 06 dagen efter...

Dag 3. Alla vaknade. Regnet foll ner, slutade efter ett tag, men da var allt redan sandigt. Vi packade ner talt, raknade sa alla bestick, tallrikar, skalar, grytor, stekpannor osv fanns. Pa nagot sett hade vi mer an vi skulle av vissa saker, men det var ju bra ;) Sedan packade vi in i bilarna och akte darifran vid 7.

Nu var det lite brattom har. Vi skulle aka en bra bit pa stranden innan vi skulle svanga av och in pa en "stig" som kallades for washing maschine. (namnet kommer fran den gropiga vagen som gor att man flyger omkring i bilen hihi...) Tidvattnet hade redan borjat komma upp ganska hogt pa stranden. Var nara saltvattnet en del ganger men det gick bra tillslut.

Sedan borjade korde vi in pa Washing Maschine-vagen, pavag mot McKenzie Lake. Det tog ca 1h. 16km. Bumpy ride! Nagra blev aksjuka och fick sitta i framsatet. Johanna och Fanny satt och garvade, medan de andra satt och typ "ohh you should slow dooown" satt vi "fortare, fortare" hahaha. De va ganska kul faktiskt.

Pavagen dit oste regnet ner, mindre kul. Men nar vi val va dar sa blev det uppehall. Sjukt fint stalle. Helt klar freschwater-sjo. Helt viiit sand! Helt underbart :) Vi var dar i nagra timmar.

Sedan bar det av mot farjan igen. Men forst 1h bumpy-ride. Sedan blev det brattom igen. Tidvattnet. Vi korde i saltvatten en gang pavagen hem. Riktigt ordentligt. Tvattade ungefar hela bilen... hm inte bra. Kunde bli dyrt. 200 dollar om de inte gar att tvatta bort. Men som tur va va det ju i slutet.

Resten av resan hem gick prima. Och nar vi val kom fram tvattade han bilarna pa en gang. Allt klarade sig. Vi slapp betala nagonting.

(Tiden borjar ta slut har igen..)

Dar pa kvallen sen, (lordag, paskafton) sa firade vi med choklad och chips osv. Tva svenskar som vi traffade i Noosa hade kommit till varat hostel. Sa motte vi tva andra svenskar som var pa fraser i en annan grupp. Vi satt och pratade ganska lange. Sedan deckade vi bada fort!!!

Nu maste Vi springa igen... Ha de bast dar hemma. MISS YOU! Kramar!

Fraser Island

Hej hej!

Long time no see. Vi har ju befunnit oss pa varldens storsta sand-o i 3 dagar och 2 natter. Kom tillbaka igar och lite sliten ar man. Blev iiinte manga timmar somn. Vi bada ar ganska sa trotta pa att campa vid det har laget. For att inte tala om sand. Den ar ju overallt.

Juste, pa briefingen sa fick vi reda pa att vi maste betala 30 dollar extra om vi skulle med. Nya regler fran och med den 1a april. Fytusan va arga vi blev. Alla ringde runt till travelagents, skallde pa personalen osv. Vi hade namligen fragat specifikt innan om det skulle bli hogre pris for vi hade hort rykten om det. Men nej, de hade vetat om de sa lange och kunde ga runt det. In my ass. Och alla skyller bara pa varandra. Sa de va bara "betala om du ska med". Dar rok matpengarna for iaf tva dagar. Nudlar, here I am!

Dag 1. Vi gick upp tidigt, at frukost och allt. Men vi kunde inte aka ivag nar vi skulle vid halv 9 p.g.a tidvattnet. Fick vanta med att aka till ca 11:30. Fore det packade vi bilarna med all mat, talt, vaskor, osv osv. Jag lovar att det var inte mycket plats kvar for 8a personer. haha. runt kvart i 12 kom vi ivag iaf. Resan gick bra. Akte farga over till Fraser, sen var det bara att aka fram pa stranden. (Ingen av oss korde) I varan bil var vi 4a skottar, tva osterrikar och vi tva. Trevliga manniskor. Jag och Fanny va yngst.

Vi akte forst till ett stalle, dar vi fick ga 2,5km i skogen for att komma till en stor sanddune och lite langre ner dar lag en liten sjo. Valdigt fint. Den va lite gronaktig i fargen. Vi stannade dar och badade ett tag. Sen in i bilen akte vidare. Stannade vid ett skeppvrak. Tog en massa bilder, sedan akte vi vidare till var campsite.

Val dar va det bara att satta upp talt innan de blev morkt. Sen va det dags for bbq. Riktigt gott med mat kan jag lova :) Sara, du skulle gillat det! :D Efter det sa blev det lite spel och drinkar. (goon) Kvallen sedan var ganska lang. Vissa av oss forsokte sova nagra timmar, men folk sprang omkring och sjong, brakade (skrek pa varandra), blev radda for spindlar, osv osv. Vi somnade darfor inte foren ca 4a pa natten.

Dag 2. vaknade vi av att den andra gruppen som skulle aka hem spelade musik sadar 6 pa morgonen. haha. Gick upp nagra timmar senare. At frukost, packade ihop och akte vidare upp langs stranden. Efter ca 30 min va vi framme vid ett stalle dar man hade jattefin utsikt over on. Sag en rocka i vattnent b.la.

Akte nagra min till och kom till champage pools. Riktigt vackert och coolt! Badade dar ett tag innan det var dags att aka vidare igen. Denna gangen till ett stalle som kallades Hangover creek. Kallas det for att vattnet ar sa kallt sa om man ar bakis och hoppar i dar sa ar man garanterat inte bakis efter :P Vattnet dar va helt klart och drickbart.

Nu har vi ingen mer tid. Maste sluta. Blev en liten cliffhanger har. haha. Resten av resan far bli nasta ganga!

Ha de super bra! :) Saknar er, love,

RSS 2.0