tha day

Fanny

Hello Angels,

Kl är nu ca åtta på kvällen och både jag och Johanna är helt exhausted. Dock har det varit en trevlig dag med en liten promenad, en tur till stranden samt en snabbtur i stan där vi köpte glass. Kim och Peter som vi bor hos är mycket snälla och vi uppskattar sjukt mycket att vi får bo hos dem gratis. Thanks mates! De har en son och en dotter, Scott och Gemma. Gemma pluggar i Skottland medan Scott bor hemma (han är 17-18). Som familjens ögonsten har man utsett hunden Pebbles, en liten mjuk Cocker Spaniel :) En mysig familj!

Nu kom Johanna precis ut från duschen, båda kände för att duscha bort alla sandkorn som fastnat från stranden. Nu händer nog inte mycket, jag och Johanna är hemma själva då övriga, förutom Pebbles, åkt ner och kollat på några fireworks som tydligen inleder en festíval. Kim kom in på rummet för en stund sen och frågade om vi skulle med. Jag satt (sitter) i mjukisbyxor, sovtröja, osminkad och med glasögon och kände väl inte sådär JIPPIE direkt haha! Så jag och J tar en OC-kväll (vi har iaf som mål att orka minst 13 min innan vi somnar).

Så! Nu har ni fått höra lite om vår första dag i Aussie. Vi kan iaf säga hittills att we like it.

Nej nu måste vi stilla vår Seth Cohen abstinens.

Love,









sov gott kram





Död

Johanna

Hej på er igen!

Ville bara säga att ´vi fortfarande är vakna men det känns ungefär som man är överkörd av en långtradare... Klockan är nu halv 8a här unngefär... Fanny har just tagit en dusch. Nu ska jag med göra det, sen blir det OC.

Vi uppdaterar om vår första dag här snart =) Lite bilder och sånt. Det är sjukt skönt och fint här!

Miss you! KRAMAR

puss


Nu har vi duschat. Feels fuckin' sweet!

// fancy

Happiness

Johanna

Jag måste bara säga att jag är sjukt glad. För vet ni vad? Spotify funkar här! :D

Arriving in Adelaide

Hej våra smurfar!

Hur har ni det i Sverige? Vi har ju varit borta så länge nu så nu vill vi att ni börjar skicka regelbundna updates om vad som händer i era liv. Ok?

Sista flygresan gick bra. Vi landade i Adelaide 07:20 inhemsk tid. Sen var det en massa massa kontroller av visum, pass, mat osv. Det roligaste var när han i tullen skulle fråga vad de va för mat vi hade med oss. Godis svarade vi (köpte ju det på arlanda).

Tullgubben: Only candy?
Vi: Yes?
Tullgubben: No fruits?
Vi: No, no fruits.
Tullgubben: Bananas?
Vi: No...?
Tullgubben: Apples?
Vi: No, no fruits...
Tullgubben: Watermelons?
Vi kollar lite konstigt på vår packing, eftersom, vart skulle vattenmelonen få plats?
Fanny svarar: No, no waterballons...

Och med den vackra frasen släppte han vidare oss utan att söka igenom våra väskor... Fanny var ju också lite nervös över Kristoffers snus (som vi ska ge till hans kompis i Sydney) eftersom det sprang runt en hund+förare där och letade efter mat/frukt/tobak osv. Vi klarade av det också...

Förövrigt va det första vi såg när vi kolla ut genom fönstret en STOR IKEA skylt. Feels good to be home!

När vi väl kom ut så stod Kim och väntade på oss! Så snällt av henne att hämta oss. Vi åkte mest rakt på hela tiden och kom tillslut fram till deras hus. Riktigt stort och skitsnyggt! (MED POOL säger Fanny)(Vi ska nog testa den snart.) Vi kan lägga ut bilder på det senare när vi tagit några.

Här får ni några av de få bilder som tagits hittills...

Johanna hetast ever. Fanny not so hot


Johannas Favvo bild. Fanny ska nu börja jobba på solbrännan... (i singapore)


Frukost första gången. Mums.


Here we are...


IKEA! Home sweet home



i singapore


Update!! Vi har nu landat i Singapore och hittat en dator vi kan anvanda. Resan har gatt bra, vi mellanlandade forst i paris och fick dar springa till Singaporeplanet eftersom Parisplanet var forsenat. Mellan Sthlm och Paris tog det 3 h och mellan Paris och Singapore har det tagit 12,5 h vilket kanns i kroppen! Dock har vi fatt mycket att ata plus att vi handlat ca 3 kg godis pa Arlanda (ta 3 betala for tva, vilket catch!!) Det ar mycket mojligt att vi gatt upp ca 3 kg var eftersom den enda rorelsen vi har utfort ar att vrida pa huvudet och tugga. Beach 2010, oh yeah, just behind the corner.

fanny var med om en riktigt hemsk upplevelse, och det var att under Singapore-resan borjade balteslampan att lysa och da trodde hon att vi var framme helt enkelt, borjar packa ihop sina saker, tommer luften ur kudden och lagger ner ipoden i vaskan lika prydligt som hon tog upp den.

Johanna utbrister: Men vad gor du??
Fanny kollar sig omkring och inser att nej, vi ar inte framme, det ar sex (6!) timmar kvar. OMG. Jag som tyckte det gick lite val smartfritt.

Meeen nu, 6 h senare, ar vi antligen har. Det ar ca 31 grader ute och kl ar 19.30. Otroligt fuktigt i luften. (inte bra for fannys frilla). Nu ar det bara Singapore-Adelaide kvar vilket kommer ta ca 7 h. YEAH.

Vi saknar er alla redan! Manga manga kramar till er!


Hej

Dagen med stort D är här. Vi åker från Västerås om 3 timmar. Det är sjukt. Jag har inte fattat det än. Jag ska nu packa ner allt i väskan och äta lite mat.

Kommer sakna er som FAN! Ni är BÄST!

Ordlös. Vi hörs när vi får tillgång till dator igen! Love!

Bildbomb!

Johanna


Packning pågår. Men jag lyckas hela tiden komma på sidospår. Men det går frammåt. Då ska man upp om några timmar igen och jobba också. Känns så lockande!

Jag tänkte lägga ut lite bilder här från i lördags. Som jag lovat ;) Sen fortsätter packning!

























Varning!


Danger! Danger! Do Not Enter Room. Packning pågår.

// Fancy



Oj det blev långt... ÖDET!

Johanna


Jag känner att det är min dag idag. Morgonen börjar med att jag öppnar post från H&M. Reklam som vanligt tänker jag. Men icke. Det var 50kr för intjänad bonus. Perfekt! Precis dagen innan jag åker och sådär. Bra tajming!

Sen när jag går på H&M på lunchen för att spendera mina förmögenheter så går jag till mascaror för jag behöver en ny till resan eftersom mina andra är ungefär lika torra som Sahara-öknen. VAD SER JAG? REA!!! Och inte vilken rea som helst. REA på den som jag tänkt köpa! (!) ! Istället för 140 eller nåt, kostar den nu 49,50:- ÄR DET ÖDET ELLER? ÄR DET ÖÖÖÖDET! (lite kan göra mycket, jag vet)

Sen så fyndar jag också en konservöppnare för 15:-. Som hittat. (ej på rea dock, men jävligt bra att jag såg den för det hade jag inte tänkt på, kunde ju gått illa. Ingen mat på 3 mån. hujedamig)

Och så dagens andra "händelse"... Jag åker hem till lägenheten för att lasta av lite saker och hinna packa sisådär en timme (nu 10 min, prioriteringar). Precis när jag parkerar tänker jag "FAN parkeringstillstånd. Det har ju Fanny. Äsch jag ska bara vara här ett tag, åker och hämtar det sen." Då, medan jag packar ur mina saker och är påväg till porten ser jag en bil komma. På taket står det P-kontrollant. HAHA! JÄVLA tur att den kom just då. Jag vänder om och åker direkt till Fanny och hämtar papperslappen.

Det där med att packa har jag lixom inte riktigt hunnit komma till än. Jag känner på  mig att det blir en lång natt! Nu ska jag snart till huset och fira min bäääästa pappa! Han fyller 46 idag! GRATTIS! ♥

 

VI HÖRS SNART IGEN!!! :D


Miss you bänännie! <3


ipod nano

Fanny

Det är min nya bebis. Han heter Nano, håller på jättemycket med musik och radio, och tycker även om att filma då och då. Han är adopterad, kostade bara 1290 :- på Mediamarkt. Perfekt tycker den nyblivna morsan, som ska lära honom aaalllt hon kan om musik. Han ska även följa med ut på världens resa, vilket han tycker är väldigt roligt. Welcome to the family dearest ;)



funderar på en sån här tattoo




// Fanny

den roligaste facebookgruppen hittills


Om SJ hade skött tågtrafiken i Nazityskland hade förintelsen aldrig ägt rum.


Hatar rubriker, here you go.

Johanna


Hej kära läsare!

Som Fanny skrev så hade vi en mycket trevlig, rolig, minnesvärd "avtacknings-fest" i lördags. Tack alla ni som kom (och er som vi träffade ute) för att det blev så bra, trots snökaos och andra oförutsedda happenings! Jag har massa bilder att visa. Men jag har dem hemma så jag försöker fixa det ikväll. Hold on. Det finns kanske några guldkorn där i alla fall! (Hoppas det finns en riktigt ful bild på Fanny så vi kan hämnas.)

Igår så åkte jag och min käre far över till farfar på lite fika och prat. Det var mycket trevligt faktiskt! Det blev té, saft och bullar. :)

Efter det bar det av till huset för lite tvättning av kläder. Jobbigt när man bor i lägenhet och missar sin tvättid. Det tar ju nån vecka eller så att hitta en ny som passar :P Tur att man kan springa över till M&P och tvätta lite då!

Nu har jag Sofia här på jobbet som slavar för mig. Vi ska gå och fika, sen jobba vidare!

Ha en underbar dag! Massa kramar!


Word Sofia: Här känner jag mig faktiskt snygg. Det är nog tack vare dig....


cute hahaha


Fanny

Det var avskedsparty igår!!! Grymt som tusan. Tack alla dudes som förgyllde kvällen. Här kommer en bild på Johanna. Om du inte smajlar åt den så har du 1. ingen humor alls. 2. gått lite overkill med botoxen.

peace!



P.s Snart är början på den nya veckan som är början på slutet i Västerås innan avfärd. Det ni.


Fredag

Johanna


Skönt med fredag. Det behövdes efter några nätter med minimal sömn. Antar att det hör till när man ska resa ;)

Igår började undanplockningen i lägenheten. Sofia kom över och vi packade undan kläder, skor, parfymer etc etc. Det är ganska tomt här nu. Och kartonger står det lite överallt! Några dammråttor som gömt sig ganska länge städades också undan.

Idag va det jobb som gällde. Med tanke på mängden snö imorse, blåsten osv. Som gjorde det ytterst svårt att cykla imorse, så måste jag säga att jag nästan längtar lite till nu ;) Jag gillar snö. Men nu har jag fått mig en riktigt riktig vinter! :D

Tänkte göra en kladdkaka och fortsätta packa lite. Imorgon är en rolig dag. Mer om den en annan dag!

Ha en underbar fredag mina vänner! ♥

Countdown

Johanna


Det börjar säkert inte alls bli tjatigt, MEN... IDAG ÄR DET BARA EN VECKA KVAR!


HappyFace på den!


francais et une visite a uppsala


Fanny

Nu har jag precis skrivit ett mail på franska till min "au pair-mamma" Raphaelle. PUH, säger jag bara! Jag har inte snackat eller skrivit franska sedan i maj förra året, alltså när jag kom hem från min au pair-vistelse. Shit vad fort man tappar kan jag säga. Jag kan det mesta lite översiktligt men perfektionist på grammatik som jag är måste jag leta upp varenda verb och ord jag är osäker på, så att det blir rätt. Det är ju lite extra viktigt också när man skriver till en fransyska.

Jag fick ju ett paket för några dagar sedan från familjen i Frankrike, med en bok som Christoffer, pappan, har gjort (mestadels fylld med vackra fotografier då han är fotograf) samt två teckningar från barnen, Baptiste och Juliette. Sådant blir man jätteglad för och det uppskattas till tusen, eller hur? Snail mail for president!

Idag ska jag ta bussen till Uppsala för att hälsa på min kära vän Sophia. Det ska bli riktigt kul, dels för att jag får träffa henne, och dels för att jag får se hur det ser ut i Uppsala (jag har ju planer på att plugga där). Grymt alltså!

Have a nice day sweets!


Lady Gaga - Dance in the Dark

Johanna


Morning :)

Halva jobb-veckan förbi! Det går fort nu. Nästan lite för fort...

Idag ska jag träffa Alle och Issa och snacka massa skit. Ska bli riktigt kul då jag inte träffat någon av dem på jättelänge!

Tänkte inte skriva mer nu (förutom att träningen igår gick asbra!). Här får ni en låt istället!



Evil Fanny

Johanna


Igår när vi va och hämtade ryggsäcken hos Johan så fick han Fanny att LOVA att hon skulle ta hand om mig, eftersom jag är så förvirrad, liten och hjälplös (not). Nej, men Fanny sa iallafall att hon LOVADE (ja, med stora bokstäver) att ta hand om mig så gott de går.

Det första hon gör när vi ska hoppa in i bilen och åka därifrån är att köra iväg när jag precis är påväg in med halva foten i bilen. (Hon hade nämligen parkerat ytterst nära en snödriva som jag fick bestiga på vägen ut.) Jag fick snabbt hitta balansen igen för att lite vackert hoppa ner från snödrivan och sen hoppa in i bilen.

Ni som känner Fanny förstår nog att hon satt och asgarvade. Det sorgliga är att hon garvat ännu mer om jag faktiskt ramlat på snödrivan. Men så kul fick hon inte. (Hon hävdar efteråt att hon endast ville vara "snäll" och låta mig slippa bestiga snöhögen igen. Jag tror annat...)

(Här skulle det egentligen vara en vacker paint-bild som förklarar det hela lite bättre. Men jag har inte samma talang som Fanny så jag lämnar det åt fantasin. )

dagens ofrivilliga sanning

Fanny

Bror och jag spelar Mario Kart på Wii.

Jag: FAAAN, det här går inte, min bil GÅR inte att styra!!! Helt cp.

Bror *tittar mig djupt i ögonen*: Fanny. Du suger.


Semlor

Johanna


Vill bara börja med att säga, idag är det Fettisdagen. Aka idag ska man äta semla! Gilla'rt!

Hur det går med resan och planerandet? Jag visste väl att ni ville veta lite! ;) Jag och Fanny åkte förbi min morbror igår och hämtade ryggsäcken som jag ska få låna! Tack Johan :)

Innan det så gick Fanny, jag och Sara på ett medelpass. Ville bara säga det för det gick så jädra bra för mig igår! Haha. Riktigt skönt va det. Så idag trappar vi upp och ger oss på ett puls/medel-pass. Annas pass. Typ det bästa passet. (Gud va många pass det blev.)

Har inte mycket mer att säga. Glöm inte att äta en semla eller två. Over and out!


facebook på gott och ont

Fanny

Nej usch! Jag börjar bli riktigt trött på Facebook. Det blir som en drog, man måste hela tiden kolla vad som händer och vad som har hänt. Vad andra människor skriver till varandra, om någon har skrivit till mig. Vad andra har för sig, och vad de ska göra. Nu lägger jag ner facebook ett tag!

Ni vet ju säkert själva hur det är. Man loggar in, kollar news feed, kanske är det någon som lagt upp foton, eller någon vän som bara har blivit taggad. Man klickar på ett foto där personen är med, och fortsätter klicka vidare, tills man inser att, 63 foton senare, ens vän bara var med på det första fotot och alla andra personer på övriga foton har man inte den blekaste om vilka det är.

Eller alla grymt ovärda grupper? Typ: Kan den här lyktstolpen få fler fans än den här kastrullen?, Vi som älskar att bli kliade på ryggen, Jag är inte trög, jag har bara otur när jag tänker, Edward Cullen is a fictive character and will never love you.

Hur värt på en skala??? Ja jag har också gått med i liknande grupper, men nu har jag tröttnat på hela grejen. Eller typ alla personer som säger GRATTIS på ens födelsedag men egentligen är det kanske 2% som faktiskt bryr sig på riktigt och visste när man fyllde år innan facebook sa det.

Eller att alla i största hemlighet och inofficiellt tävlar om att ha flest vänner.

Eller att alla vet allt om alla fast man inte borde veta det. Typ: nej men dom har gjort slut. Jaha, hur vet du det? Äh, jag såg det på facebook. Men hon är i Norge och jobbar. Hur vet du det? Nej jag såg det på facebook. Hon är gravid, såg det på facebook. Han pluggar i Uppsala, såg det på facebook. Men gud, han är listed "in a relationship" men hon är "it's complicated", har han sett det tror ni?


Men å andra sidan är detta kanske en del av det som Facebook står för. Ett socialt nätverk där alla har koll på alla och där man håller kontakten med annars utdömda kontakter. Gamla vänskaper kanske får ny glöd. Och det är ett bra sätt att hålla reda på vad vänner från t.ex utlandet gör. Man lägger upp bilder så att alla kan återuppleva glada tider igen (inom rimliga gränser förstås om ni förstår what I mean). Och allt är ju frivilligt. Man måste egentligen inte skriva på sin profil att man är "in a relationship" vilket leder till att inte alla får reda på om man gör slut. Man måste inte berätta allt, man måste inte lägga upp alla bilder. Men om ingen gjorde det, försvinner då inte anledningen till att Facebook existerar?

Ja, kära Facebook, min gamle vän, ibland går du mig på nerverna. Fast du vet att jag egentligen tycker du är ganska rolig.

Peace, från en Fanny som har fått ut lite av dagens tankar.



Och P.S. HUUUR irriterande är det inte på en skala att folk har börjat skaffa spion-grejs så de kan se vilka som varit inne på deras profil? Det var det som var så himla bra med Facebook, att folk inte kunde se om man varit inne och snokat. Men äh jag får väl försöka att slappna av, snart kommer det säkert nånting man kan lägga till så man bli dold och folk inte kan se att man varit inne.

The never ending circle of Facebook life.

Valentines och lite packning

Johanna


HAPPY VALENTINES DAY EVERYONE ♥

För att "fira" lite extra idag så tvingar jag med mig lillebror för att äta på Max idag. Jag bjuder ;) Sofia börjar bli sjuk så hon kunde inte :( Krya på dig sis.

Annars idag så ska jag kanske träffa Sabina en stund också. Hon är ju alltid ute och far, så det blir inte så ofta längre. Ska bli riktigt trevligt. Sen blir det ju väldigt lång tid till nästa gång, igen. :/

Annars idag har jag faktiskt börjat packa lite. Eller vad man ska kalla det? Jag har valt ut två par shorts att ta med ;) Bara det tog ungefär 1 h! Haha. Det är verkligen skitsvårt att packa. Välja vad man måste/behöver ha med, och inte. Och känner jag mig själv rätt så kommer jag sitta där kvällen innan och ha panik. Next mission, vad ska jag ha för linnen? Den blir ju ännu svårare. Shorts hade jag ju ungefär bara 5 st att välja mellan. Linnen har jag ju, ehm ja juste, många. Kanske borde börja med det nu?

Ha en underbar dag :)


Middag med vänner

Johanna


Sjukligt seg dag. Har typ inte gjort ett skit. Jag som skulle börja packa? Va uppe för tidigt. Kunde inte somna om, så jag gick ut med hunden. Sen kollade jag på två serier och en film :) Efter det deckade jag och sov från 2-4 haha. Lyckat.

Nu har jag iaf gjort mig iordning och ska ta en promenad över till Fancy för att få lite mat och träffa mina underbara kompisar <3

Några bilder på moi right now. Kan aldrig bli för ego ;)






one shot in a million


Fanny

Såg en video på aftonbladet.se om en lärare på en amerikansk skola som med ögonen förbundna kastar en basketboll från mitten av planen, och sätter den i korgen. Hela grejen var tänkt som ett skämt men han prickar! Det här blir så stort att ett tv-team kommer dit och rapporterar om händelsen. Men inslaget gick inte riktigt som planerat. Det gick bättre.


Haha! Vet inte om det är fake, men för sakens skull så tror jag lätt att det är på riktigt.

(denna video kommer från youtube)

Danger zone

Johanna


Weeheeeiii... Ni slog rekord igår med antalet läsare. Snart kan vi nog tjäna en massa pengar på bloggen och bli überrika och kanske till och med köpa oss ett hus i Australien?! Eller kanske inte. En kan drömma ;)



lövely pics


Fanny

Nu har jag inte skrivit här på ett tag men jag har haft hur mycket som helst för mig, typ jobbat som en gris, varit på Stockholmsbesök, spelat Wii fit plus etc etc.

Det är som sagt bara två veckor kvar nu och det börjar kännas i min mage. Den är en blandning av nervöst skratt, "har-du-verkligen-koll-på-passet-och-glöm-inget-annat-viktigt"-funderingar och JIPPIE!!!

Tänkte presentera ett par bilder på hur det kommer se ut där borta. Den första är i Australien på Fraser Island och den andra i havet vid en ö i Malaysia.

OBS! fotomontage!





Och om ni undrar hur jag fått till något så vackert, så vill jag tacka min mamma, min pappa och paint.



Middag med mormor

Johanna


Godmorgon på er :)

Idag är det torsdag. Det är två veckor tills vi åker. Fjärilar i magen! Fortfarande lite kvar som ska fixas. Håller på att planera Malaysia-delen av resan. Jag har ju en del jag känner där som försöker fixa fram bra priser och sådär. Riktigt skönt! :) Tack för all hjälp! Om det är någon som har tips på bra/billigt boende i Bangkok så shoot :) Alla tips är välkomna!

Igår så va jag hemma hos mormor på middag också. Bara hon och jag! Riktigt trevligt va det. Pratade om massa grejjer och åt goood mat! Åkte inte därifrån fören ungeför 21. Fick ett litet paket också. Där låg det 30 Aussie-dollar. hihi. Så snällt. Har varit och växlat pengar och allt! Uppskattades verkligen :) ♥

Idag så fortsätter operation magruta, aka träning. Blir nog gym idag. Förhoppningsvis lite kondition också! Riktigt nice.

Jobbet kallar, vi hörs!

 


Det dagliga ;)

Johanna


Godkväller! Haft en bra dag? Det har jag :)

Började imorse med att gå med Nella till huset. Söthund. Hon hoppade i snödrivor som va alldeles för stora. Jagade koppel och snöbollar... Man blir så glad av att titta på henne, för hon är så glad :)

Efter det va det jobb jobb jobb fram till lunch, då gick jag och pappa till gymmet för att slipa lite på den där magrutan. Gick ju bra. Riktigt skönt med träning. Så det blev ett puls/medel-pass efter jobbet också. Jag och Soffe gick på Annas pass. Det är sjukt kul och så himla jobbigt. Ett av de jobbigaste passen, men gud vilken energi man får! Sen att jag knappt kommer kunna gå imorgon för jag har en överanstränd fot, det är smällar man får ta. hihi.

Anyway så har jag hunnit med att göra massa matlådor och pannkakor och sådär också. Kollat på senaste avsnittet av One Tree Hill. Riktigt sorgligt denna gång! Men ack så bra.

Eh ja. Känns som en väldigt värt inlägg detta! Men hur kul är det inte att läsa om vad andra har för sig? Speciellt jag? Jag trodde väl det :D (Jag har verkligen inget vettigare att skriva så det fick bli va de blev ;P )

Neeej, jag ska avrunda innan ni somnar, ni som fortfarande är vakna ;) Sleep Tight!


Bjuder på det snyggaste kortet ever. Malaysiatider. Vad är mode? Vad är plattång? All gone ;)


Middag.

Johanna


Måndag. Ny vecka. Nya möjligheter. Massor att fixa. Pigg. Glad.

Ungefär så känns det just nu! Riktigt skönt. Förra veckan var ganska jobbig, mest för att jag hade sådan sömnbrist och orkade då inte ens tänka på allt som behövde fixas. Nu känns det lite lättare efter en lugn och mysig helg! :D

Idag blir det ännu lite mer planering inför resan. Martin & Carolyn, några som vi känner, kommer över till huset ikväll för att hjälpa till lite (och äta sjukt god paj som jag och mamma gjorde i lördags!). M har själv backpackat runt i Asien/Malaysia, och C kommer därifrån! Kan inte bli mycket bättre :) Det blir nog mycket trevligt!

Annars idag så skiner solen. Sjukt underbart! Kanske blir en promenad på lunchen. Lite frisk luft är aldrig fel.

Nej, fikat är slut. Vi hörs, ha det så bra kära läsare! :)


Sist jag va i Malaysia. Jag och Lindsay <3


fried och superbowl


Fanny

Hej alla, nu är jag totally fried! Ännu en hård dag på jobbet har passerat. Det har gått bra men man blir helt slut! Fast mitt brännsår på handen har gjort ont idag! Det sitter precis på ett sånt ställe där huden stramas ibland och "trycks ihop" ibland. Ja, ni vet vad jag menar.

Idag frågade Peter mig om jag skulle se på "Super bowl" när jag kom hem (med ett litet tillhörande flin för han vet att jag kan nada om sport). Jag: "ööhhh, vad är det? bowling?" Peter: "hahahaha" En gäst (het kille): Skojar du eller??, och så började han garva han med.

För er oupplysta själar såsom mig själv, så ska jag berätta att Super Bowl tydligen har med fotboll att göra. Mer än så vet jag inte, men den informationen räcker för mig. Men vadå liksom? Ofta man döper nåt som har med fotboll att göra till "Super Bowl". Klart man tror att det är bowling! Btw så visste Tura inte heller vad det var, hon tyckte först att jag sa "superboll" liksom.

Men nu vet jag det iallafall. Jag har också på mitt jobb lärt mig vad "El Clasico" är för något (en enda fotbollsmatch mellan Real Madrid och Barcelona). Ni skulle sett Samuels min när jag helt seriöst frågade vad El Clasico var för något haha, priceless. Så tro det eller ej men Max Hamburgare är ett utmärkt ställe att lära sig om sport!

Nej hörrni, ha en super (bowl) kväll! Missa inte Wallander kl 21!

Love,


En solig dag på isen!

Johanna


Heej hej!

Riktigt fin dag idag med sol och hyffsade grader! Passade då på att åka med mamma och Nella ut på isen för att gå en promenad. Först när vi kom dit så fick vi hjälpa en bil som kört fast i snön att få loss den. Tog ett litet tag, men det gick tillslut!

Sen började vi promenera. Det var inte direkt plogat eller uppgått så det blev som världens träningspass att ta sig fram i snön ;) Nella hoppade och skuttade med fick lite ont i tassarna då och då eftersom det fastnar stora snö-klumpar mellan trampdynorna. Poor doggie.

Riktigt skönt var det i alla fall. Måste passa på nu när solen skiner och snön/isen ligger så fint! INTE LÅNGT KVAR NU!!! Hälsade också på en slitandes Fanny på vägen hem. Duktig som jobbar på hon!

Har också städat halva dagen idag. Dammsugit och plockat undan en del. Igår tvättade jag 5 stora tvättar. Skönt att se golvet nu igen (och att kunna ta på sig rena kläder. Alltid ett plus.)

Nu blir det en lugn kväll! :) Imorgon är det upp och jobba igen. Hejja hejja!








t'day

Fanny

Hej smårumpor!

Idag har jag minsann fått slita för brödfödan! Familjehelg på Max minsann. Det har varit en rolig dag för övrigt, mycket skratt och flams haha! Känns som att jag är det allmänna mobboffret bland vissa arbetskamrater och även chefen. Allt sägs ju såklart med glimten i ögat och självklart bjuder jag på mig själv! Idag t.ex blev Marcus grymt förvånad över att jag visste hur man knöt en ballong, typ lite sånt hela tiden if you know what I'm saying ;) Kommer nog sakna det där stället en hel del även fast det på ett annat sätt ska bli skönt att sluta. Bittersweet liksom. Men ibland är det bara så att man måste avsluta en del av sitt liv för att kunna börja med något nytt. Man måste för att hela tiden skapa nya utmaningar för sig själv, för att ha något att kämpa för. Det behovet har jag märkt av allt  tydligare hos mig själv bara under de senaste åren.

Challenges, keep'em coming, I'm game.

Nu ska jag och my family sätta oss ner en stund för att diskutera resan. Vi ska prata om avresedagen, de ska få alla flygtider, samt även få reda lite på hur vi planerat själva resrutten. Några viktiga detaljer alltså! Tror Johanna skulle göra samma sak med sin familj!



Ha en jättefin kväll.

Love,

burn baby burn


Fanny

Fanny vill bara meddela en sak och det är att hon är grymt skadad. Häromdagen skulle Fanny och Johanna äta pizza hos Johanna. Fanny tog såklart hand om matlagningen (Fannys tips: sätt på ugnen, in med Pelles pizza, finns att köpa för 10 spänn på Maxi, vänta 7 min et voila). Och när hon skulle ta ut pizzorna brände hon sig på handen! Det sved som fan.

Här är bilder så att ni får bevittna brännmärket. OBS! Det ser typ 10.000 gånger värre ut i verkligheten.






Och ja, jag pratar alltid om mig själv i tredje person.


What to do?!

Johanna


Hej på er! Hoppas allt är bra!

Nu kan jag också meddela att jag tagit min första kur Dukoral. Imorse. Tycker dock INTE den smakade något vidare bra. Blää. Nu går jag och inbillar mig att jag mår illa och har ont i magen hela tiden också. (possible  bieffekter) Happy Friday it is!

För att förbereda inför resan idag tänkte jag antingen, 1. Tvätta (Tvätthögen börjar numera ta över hela lägenheten, vad hände med att tvätta oftare för att slippa detta fenomen?). 2. Tvinga Jonna att klippa mitt hår. 3. Städa lägenheten och börja blocka undan lite tills soffe ska bo där. 4. Träna, trimma den där sista magrutan (enda). 5. Ingenting. Vad tror ni det blir? Skulle nog tippa på det sistnämda ;) Men det är ju lååång tid kvar, så jag hinner. Tidsoptimist, eh ja.

Big problem också. Jag har ingen matlåda. Nåågon som vill äta lunch med mig, såhär sista minuten? (Nu blir det ju lite pinsamt här om ingen svarar på detta, men det är väl smällar man får ta då! ) Annars kanske det bara är att vänja sig vid livet on the road(?) såhär lite innan, aka leva utan mat.

Nu ska jag fortsätta samla in lite cash så jag klarar hela resan. Ha de bäst! (Btw, igår slog ni besök-rekord. Fortsätt så!)

Over and Out!


Snart är snön ett minne blott! (eller man vet ju aldrig med den svenska sommaren...)


one down, one to go


Fanny


Jag kan nu meddela att jag har tagit den första dosen Dukoral! Det smakade fan bra haha...okej, inte såhär fredagskväll-mys-dricka-typ men ungefär som en såndär C-brusvitamintablett.

Kommer ni ihåg att intresseanteckna detta nu? För jag skulle bli grymt besviken om ni inte gjorde det.

Btw, jag kan också meddela att jag på lunchen har tränat gym, och på kvällen tränade jag boxning. Magruta nr 2, rise and shine darling!

Nej fan, peace out my sweetest lollipops

P.s ungefär som rutan i mitten till vänster ser min nu existerande magruta ut.


Three weeks, countdown!

Johanna


Håller med Fanny i inlägget innan. Man är stressad och känner hela tiden att man borde fixa något. Men man vet inte vad, eller var man ska börja. Jobbigt! Men kul ändå, för IDAG ÄR DET BARA TRE VECKOR KVAR! Helt sjukt va tiden gått fort. Vi bokade lixom i början av augusti. Snart sitter vi där nere på stranden och har det superbra!

Anyway. Vi har i alla fall gjort några små framsteg idag. Började på lunchen med att trimma den där lilla magrutan. Satsar på två nu. Hoppas hoppas ;) Sen så har käre Fanny fixat så vi kan hämta ut vaccinet idag (Dukoral). Det hämtas i eftermiddag så vi tar första dosen idag. Då har man fixat det också! Skönt, så slipper man överdrivna doser av Fannys odörer ;)

Nej, ni får ha det så bra! Och glöm inte att kommentera om allt och inget. :)


ungefär såhär känner jag mig nu





Jag vet inte var jag ska börja med packningen! Och allt annat man ska fixa! Men äh jag stressar väl upp mig lite i onödan. I hope.

Fanny

progress!

Johanna och Fanny


Godkväller. Här sitter vi hemma hos Johanna och snickrar ihop lite mail till Johannas bekanta i Malaysia med lite frågor och sådär. Försöker få liiite struktur på detta. Om en timme är det bara tre veckor kvar. Johanna är helt uppe i varv och kan inte sitta still (bara om hon får slå Fanny). Medan Fanny är lugn som en filbunke. Tror det kommer bli ombytta roller när vi väl sitter på planet. Då har Johanna deckat av trötthet och Fanny sitter där som en Duracel-kanin. Fanny kommer säkert komma med kloka frågor såsom, "Vilken station ska vi av på? ÄR DU SÄKER JOHANNA!!!?"

De senaste planerna är att vi kanske tittar förbi bangkok "på vägen" hem, innan vi tar oss tillbaka till Singapore (där vår flight hem till Sverige går).  Så har ni några tips på shopping, hostels/hotell, mat, restauranger osv så shooot. Vi vill veta allt! :D Kommentera på! :D

Fanny vill bara meddela att Johanna har packat ytterligare 5 saker, nämligen 3 bikini-överdelar och två bikinitrosor. Det tar sig, sa pyromanen. Fanny såg även att Johanna ställt fram en för tillfället oöppnad flaska Vodka Explorer vid den andra opackade packningen, man kan ju undra vad hon har för planer?? Kanske för att lugna nerverna. Ähh, det är lugnt, Fancy fixar Magic Mushrooms i aussie.

Godnatt! Nu ska Johanna jobba snart. Fanny är ledig.

PEACE!

P.s Fanny är ledig :D




kolla vad jag skymtade imorse


En magruta! (kan ha att göra med att ljuset låg på och skuggade men most certainly not!)



Beach 2010 börjar ju lite tidigare för vår del så vi måste ligga i med träningen! Nu ska jag hämta J så blir det medelpass på frille & sverre.



map


Fanny

God damn it vad dyrt det är att förbereda allt man måste ha till resan, innan resan. Halva reskassan går ju fan åt. Den där dukoralen kommer gå på 450 spänn för två doser. Fast jag måste ändå säga att jag föredrar det framför alternativet (se förra inlägget).

För ett tag sedan ritade jag denna karta som visar vår välplanerade resa genom aussie. Så why don't you check it out:




1. Adelaide

2. Sydney

3. Brisbane

4. Fraser Island

5. Cairns

6. Singapore ---> Malaysia

Det tillkommer självklart en massa andra platser på vägen till dessa förutbestämda resmål!


plupp


Fanny

Vi har fått ett jättebra tips av Elin om var vi ska bo när vi kommer till Brisbane! Det finns ett hostel som heter Chill där det kostar typ 200 spänn per vecka. Nu DET kan jag säga är en prisklass i min smak! Då kanske det t.o.m finns pengar över till ett par skor..?

Sedan ska vi fixa något som heter Dukoral också innan vi åker (typ ett vaccin som man dricker). Jag tror det var bra mot bajslossning eller nåt (typ om man äter nåt skit och sen blir magförgiftad). Och det känns ju bra. Har ni någon gång känt lukten av Johannas smygfisar så kan jag garantera att man inte vill lukta på nr 2 heller.

Kram på er lovers,


Kom gärna med tips!

Johanna



Hej på er!

Fanny sliter just nu på Max för att få ihop några slantar till resan. Aldrig fel med lite cash! Själv har har jag slitit hela dagen med att lära upp min kära syster för att jag ska åka bort. Hon tar ju över mitt jobb (och lägenhet) när jag åker!

Vad jag egentligen tänkte skriva och fråga är om någon av er läsare har några tips/råd för att åka till Austrailen? Boende, mat, ta med sig dit, hur man ska ta sig fram? Ja, allt ni kan komma på, tips och trix! ;) Skulle vara sjukt uppskattat! Lämna en kommentar :D

Nej, vad sägs om att börja städa lite? Kanske lägga fram lite mer packning? Skriva en lista på allt som ska göras? Börjar nog få lite resfeber faktiskt! Men det är så det ska vara!

Ha en underbar kväll :)


fest i goda vänners lag


Fanny

En del av att förbereda en sån här typ av resa är att spendera mycket tid med vänner. Så därför tänker jag berätta lite om Malin (Bånghammar)s 22-årsfest som gick av stapeln i lördags!

Temat var GLAMOUR. Alla var jättefina verkligen! Det fanns snittar och en massa godsaker att fylla magen med (men man kunde ju inte äta för mycket, vinet och bålen och skumpan och ölen skulle ju också få plats!). Och kristoffer hade pyntat så otroligt vackert i hela lägenheten med serpentiner. Det gjorde hela festen, verkligen! (haha)

Efter att jag och Johanna (och de andra) fått i sig ett glas för mkt eller två så körde vi igång en helt amazing show. Klockan halv elva kvällen innan fick vi nämligen den briljanta idén att skriva en låt till Malin. Låten växte och övergick också i en dans. Det var grymt kul och jag tror det blev uppskattat! Det finns inspelningar på detta spektakel, om jag inte har helt fel åker nån video nog upp på facebook snart! OBS! varning för heta dance moves.

Vi drog senare vidare till krogen där kvällen fortsatte i lyckans tecken! Grym fest, grymma människor, grymt kul.
















RSS 2.0