Adventure tours.

Hej pa er, vara trogna lasare :)

Vi har fortfarande inte tillgang till vara bilder eftersom vi sitter pa public computers, sa det far bli sadana har inlagg med text ist. Men battre an inget! :)

Igar bokade vi in ALLT som vi ska gora resterande tiden i Aussie. Stackars hon som jobbar har pa Tribal Travel, hon fick jobba over 1,5 timme for att fixa allt. Verkligen jattesnall tjej. Hon sitter just nu och fixar med vara busspass och bokar in alla bussresor. Eftersom vi bokade allt pa samma stalle sa fick vi paketpris ocksa. Ett riktigt bra pris! Alla upplevelser, tourer, hostel osv ar nu bokat och betalt. Skont att slippa tanka pa sadant, for omvaxlings skull. Nu ska man bara passa bussar, halla reda pa alla papper, checka in, ut, och kopa lite mat nar det behovs.

I allt detta sa ingar b.la. scoteroo (motorcykel-tur), crocodile farm, Cape tribulation (regnskog etc), Emu park, Rafting (nar man aker med en gummibat i forsar), great keppel Island, och en massa mer, men jag har hjarnslapp nu! haha.

Nej nu ska vi ta oss ner till stranden ett tag (typ 4e gangen vi ligger pa stranden pa hela tiden) innan det ar briefing for Fraser Island. (sa det blir nog bara nagon timme pa stranden).

Hur gar det med snon hemma i Sverige? Blir det valborg i en snodriva? Vi har iallafall bestallt fint vader tills vi kommer hem! Hall ut ;)

Ha det bast! Vi saknar er! Love,

Rainbow Beach - 4WD Hire - Location Map
en karta pa var vi ar. Rainbow beach. Imorgon blir det fraser som ni ocksa ser har.


Rainbow Beach


Hej mina saftiga flintastekar!

Nu har vi landat med bussen i Rainbow beach! Vi bor i annu ett 4 bed dorm, och vi upptackte att, efter att ha pratat engelska i 5 min, att vi bor med en svenska. Manga svenskar kan jag saga att det finns har nere! Men det ar trevligt. Det kanns som att man hor ihop pa nagot satt, som att man kanner sig lite tryggare om det ar en svensk man pratar med. Blir val latt sa, det kanns som man ar lite narmare hemmet och det man kanner till. Ja, aldrig ar man val sa svensk som nar man ar utomlands ;) Kottbullarna ar tusen ganger godare, och man blir glad av att se en reklam for Husqvarna pa TV.

Fast Aus rockar ju saklart :)

Just det, nu har vi aven bokat om resan till Malaysia, vi aker dit fran Brisbane (eller ja, till singapore fran Brisbane egentligen) en vecka tidigare, den 7 maj.

Ska forsoka att uppdatera snart igen!

Love,

Vidare igen.

Hello people!

Har fortfarande inga nya roliga bilder för de ligger på kameran och sladden är nerpackad.

Idag bär det vidare till Rainbow beach där vi stannar två nätter innan vi åker ut till Fraser Island på en 3dagar 2nätter tur. Ser vi fram emot. Förutom all sand. Hela ön är typ bara sand. Så det bli ju kul med sand ÖVERALLT!

Så mycket mer har det inte hänt.

Kan berätta också för er som inte vet, det är bara 8a h skilland mellan oss och sverige nu. Med sommartid och allt. Så då vet ni:)

Och uppdateringen blir inte så bra eftersom vi inte har tillgång till internet så lätt...

Nu ska jag packa ihop mina saker. Vi hörs! KRAMAR!


Lite om paddlingen i Noosa everglades!

Hej pa er alla!

Vi lever. Vi overlevde paddlingen, men jobbigt var det. Johanna ar totalt uppaten av mygg. Speciellt ben och fotter. Hemskt ar det. Ser varre ut an en prickig korv. Aldrig varit med om liknande.

Forsta dagen va det tidigt uppgang som gallde. Alla som skulle med pa trippen var fran samma hostel. 6 svenskar, 2 tyskor. 7tjejer, 1 kille. Vi blev upphamtade kvart i 8a, akte ca 45 min dar vi fick alla saker. Sen var det 10-15 min med bat ut till dar vi borjade paddla.

Ca 1,5 timme senare var vi framme vid var campsite. Vi borjade med att laga mat for att slippa alltfor manga svarord nar talten skulle upp. Det gick ju bra. Tva gasol-spisar funkade inte tandningen pa. Som tur ar hade vi tandare och papper.

Lite nudlar senare sa var det operation taltuppsattning. Allt gick smartfritt faktsikt. Mkt duktiga var vi, men... Ungefar en halv skog lag samlade i talten. Fresh, men what to do. Efter det, klockan var kanske 1(?) sa hade vi inte mkt mer att gora...

Anyway, nu har jag inte mkt tid att skriva har. Bara 30 min free internet. MEN iaf.

Dagen efter va det paddling i 1,5 timma, sen gick vi 12 km totalt till ett par sanddunes, riktigt coolt, men sjukt jobbigt i 30 graders varme och lite for lite vatten. Sen 1,5 h paddling tillbaka till var campsite. Det var segt. Hela tiden, bakom nasta horn, nehe, nasta da, neeehe. osv. Men vi kom fram. Da va det matlagning och sen chill igen. Jagade turkey osv.

Senare pa kvallen nar alla lagt sig skulle jag och fanny forsoka stanga var taltdorr. De gick inte. Den va trasig. Efter 30 myggor och 30 min senare sa gav vi upp. Vi knackade pa hos nagra av de andra och fick mosa ihop oss i ett talt var. Varmt blev det iaf...

Dagen efter det, sista dagen var det bara att ga upp tidigt, kl 6, packa ihop allt, ata frukost och paddla tillbaka och vanta pa att bli uppplockade.

Sa jag forresten att de inte fanns dusch? Eller mottagning pa nagon mobil? Men sahar i efterhand skrattar man ju lite at det...

Nu sitter vi pa internetcafet. 8 svenskar ar vi som ska ut ikvall pa free BBQ.

Maste stanga ner, men allt ar prima.

Imorgon aker vi till Rainbow beach!

Bilder kanske ni far imorgon! Men ni far ha det superbra! Miss you all, Love!

Noosa

Hej pa er alla finingar!

Vi ville saga hej ifran Noosa! En liten stad strax ovanfor Brisbane. Hit kom vi igarkvall med buss. Efter lite krangel med check-in sa fick vi tillslut varat rum, som vi delar med tre andra. Tva svenskar och en tysk. Alla riktigt trevliga sa det kandes jattebra!

Tankte flika in har bara att Fanny glomde sin troja pa bussen igar. Johanna har varit duktig och hallt koll pa allt sitt hittills. Fanny tycker nu att vi ska skapa en facebook-grupp med namenet "vi som vill halla en tyst minut for Fannys troja, may you rest in peace pa Greyhound-bussen for all eternity." Nagon som kanner for att stalla upp?

Anyway, nu sitter vi pa var travelagent for vi har just haft ett mote om var kanot-trip som vi ska pa imrogon. Vi ar 8a tjejer totalt som ska ut i Nationalparken och kanota. Riktigt kul ska det bli. Blir borta 3 dagar/2 natter. De hamtar upp oss kl 07:45 imorgon. Sa idag ska vi handla all mat vi ska ha med oss.

Det var val sa mycket som hade hant fram till nu. Skriv garna hur nu har det hemma!

Vi saknar er,

Love.

Bus på stranden!

Goodevening från Australien!

Klockan är nu (när jag börjar) ca 22. Dags att sova snart då vi ska checka ut kl 10 imorgon och fixa lite innan det.
Imorse vaknade vi av att det vräkte ner regn. Åskade gjorde det också. Men efter några timmar och lite frukost i magen så gav det sig. Då bestämde vi oss för en springtur! Nu kan vi knappt gå längre. (shhh)

Lite senare fick vi skjuts in till stan. Det är ju så att vi inte har någon mottagning på Aussie-nummret här ute på hostlet, så vi måste in till stan för att ringa våra samtal ;) Vi ringde iaf och bokade Fraser-touren idag! Vi kommer fira vår Påsk på Fraser. Det kommer bli awesome!

Efter det belönade vi oss med glass. Gick ner till stranden och hoppade omkring. Gick en promenad längs strandkanten, för att sedan äta en ytterst god kebab.

Här får ni några väldigt otroligt vackra bilder!





















Ha en underbar dag! Vi säger godnatt :) ( nu är kl snart 23)

Nimbin


Igår var vi på besök i en liten hippieby som heter Nimbin och ligger ca 1,5 h från Byron. Varför ska man besöka denna by då? Jo, den är känd för sin väldigt "loose" inställning till droger, och speciellt hasch (cannabis). På 70-talet hölls det en festival där som kallas Aquarius (tror alla var höga typ 4 dagar) fast jag kommer inte riktigt ihåg varför eller vad som firades. Hmm, undrar om det är typ där musikalen HAIR har fått lite inspiration? De sjunger ju en låt som heter Aquarius. Och det utspelar sig på 70-talet.

Anyway, en sak som var kul var att GUIDEN berättade att man kunde köpa vissa "speciella" kakor där, samt lite annat smått och gott att röka. Dock poängterade han att det var olagligt. Men bara att han berättade om det tyckte vi var lite kul. Och så sa han att om vi köpte en kaka och vi var ovana vid sånt så skulle vi bara ta en halva. För det var nån gång det var med en kille på rundturen och han hade trott att guidens hund var en dinosaurie.

När vi väl gick runt i byn traskade vi in på ett litet museum, där allt handlade mer eller mindre om att hasch skulle legaliseras etc. Inne på museet går det runt en polis, och några meter därifrån, utanför fönstret, står några killar och röker joints. Yeah. Lovar att polisen hade weed donuts.

Efter by-besöket åkte vi och grillade och stannade sedan vid en liten källa i skogen. Vattnet kom från ett vattenfall som var precis där, jättefint!

Här kommer lite bilder:













Love,



Orm...

Vi såg just en liten orm. Vet inte va det är för någon, men tror ej den är farlig. Ringlade runt utanför här i deras lilla "vattenfall" (igenväxt vattenhål typ). Tog iaf en bild som ni kan få se.

Dagens happening so far! Nu blir det en springtur. 2a på två dagar, känns ytterst bra! :D



Vblogg- Rundtur hostel Byron Bay



Ursäkte dialekten och grimagen i slutet haha!


Vblogg

Sista videobloggen från Sydney. En lyxmiddag på hostlet. A must see ;) Life on the road is hard, I'm telling you!


Glass

Hejsan!

Här kommer några bilder från gårdagen då vi promenerade runt i stan litegrann. Vi köpte oss en varsin glass på Baskin' Robins'. Otroligt god glass. Typ som B&J. Farligt för figuren och plånboken ;)

Vi bokade också in vart vi åker härnäst. Det blir en liten stad som heter Noosa. Där har vi också vår första Adventure Tour. Mer om det senare. Men det ska bli spännande.






Vblogg


The famous Operahouse and Harbour Bridge just for you! :D




Fortfarande i Sydney...


lighthouse

Hello guys!

Hur är det i Sverige? :D

Här är allting mycket bra! Har varit en lång dag idag då vi gick upp 04:30 för att ta en liten cykeltur till en fyr som ligger ca 30 min bort. Det var kolsvart ute och ... har de tydligen inte hört talas om? (Bara på de lite större gatorna, med ca 30 m avstånd mellan varje...) Ca 05:00 var vi och två andra tjejer från vårat hostel redo för en cykeltur.

Cyklarna var ju som de va... Johannas hade knappt några bromsar så det gällde att inte få upp farten för mycket. Fannys gnisslade så man hörde i alla fall var hon va. (För såg gjorde vi ju inte)

Efter endast en paus för att vänta på att solen skulle gå upp liiiite till så vi skulle se vägen framför oss, var vi framme vid fyren. Det var riktigt fint där. Utsikt över hela beach-längan, havet och landet. Vi sprang runt och tog en massa kort och väntade sedan på soluppgången. Mycket vackert va det! Vi hade också väldigt tur när vi tillslut fick syn på ett tio-tal delfiner som simmade "förbi".

Efter alla tagit för många kort, kollat på delfinerna tills de inte längre syntes, och när solen var helt uppe så cyklade vi hemåt igen.

Måste säga att det var skönt med lite motion!

Resten av dagen skriver vi om lite senare. :)






Bondi!

En videoblogg hälsning från Sydney och Bondi-beach! Enjoy=)


beach och greenland


Idag har det varit beachen för hela slanten! Vi har även badat en hel del i de höga vågorna, sjukt kul även fast det är lite läskigt att inse vilken galen kraft vågorna har! Det var ganska strömt och man fick kämpa för att ta sig till höger eftersom strömmen drog som tusan till vänster. Men som sagt, kul var det ändå, och säkert bra träning också. Vi har inte bränt oss allt för mycket heller, awesome!

Nu är Johanna i duschen och snart ska jag hoppa in jag med. Känns skönt efter en heldag på stranden att duscha av solkräm, sand, svett och salt. Mmmmm, crispy, crunchy and delicious combination.

En sak jag bara måste ta upp är hur det här stället vi bor på (Greenland resort) är uppbyggt! Eller hur det är tänkt liksom. Jag vet typ inte ens vilka som jobbar (förutom ett par stycken). Eftersom det ligger ganska långt bort från stan och det inte går några bussar så måste man fråga nån om skjuts när man vill in till centrum. Vid frukost idag träffade vi en man som tydligen bodde i en trailer lite längre ner, och så kom han till greenland och åt frukost? Och sen bad vi en som vi vet jobbar här om skjuts till stan, och så kommer trailer-killen och skjutsar oss? Okej. Och det verkar typ som att alla som jobbar här bor här också, det är typ som ett hus där man får göra vad man vill fast man har sina rum typ för sig själva. Och det var ju btw lite kul också när jag frågade efter nyckel till rummet så sa han: No we don't lock the doors, there's just us here..but if you want you can have a key of course...but you really don't need to lock."

Okej. Så ingen nyckel. Dörren står öppen hela tiden typ. Alltså ÖPPEN öppen, inte bara upplåst. Men fan, det funkar, Byron är sjukt relaxed. Dessutom bor vi i bushen långt från stan. (fast alltså jag måste läga till, den är stängd när ingen är där.)

Som vår bosniska rumskamrat sa: They are weird. But nice.

Och mammor, ni behöver inte bli oroliga. Puss på er!







Love,


Sydney Aquarium

Hej på er igen!

Nu bjuder vi på några videobloggar som är filmade under Sydney-vistelsen. Börjar med denna som är från Sydney Aquarium.



Johanna med ännu en av sina begåvade citat. "De ser ju verkligen ut som de gör också." Eh ja? Hur ser de annars ut?

Framme i Byron Bay

Hej folket!

Nu är vi framme i Byron Bay efter 13 h på en buss. Man är lite mörbultad nu. Stället verkar iallafall helt ok. Ganska fint om man jämför med Sydney! ;) Väldigt relaxed. Förutom kalkonerna som springer omkring. Kan ju vara skönt som omväxling.

Just nu är vädret lite molnigt, så det blir nog ingen beach idag. Annars är väl beachen det som Byron är mest känt för. Vi tar nog en tripp in till stan och handlar lite mat och frukost kanske... Blir nog en tidig kväll.

Det som är bra här också är GRATIS INTERNET! (trådlöst också så vi kan använda vår egna dator. Vilket kan betyda några till filmer kanske...) och gratis tvätt!

Nej, nu ska vi turista lite till. Ha de bäst alla som läser! Tänkte tacka för era kommentarer också. Hinner inte svara på allt, men dem uppskattas! :D

Love,



Fågelmåsar (fiskmåsar för er som inte är insatta) på Bondi Beach

de senaste dagarna


Hej alla glada!

Nu sitter vi här på berömda McDonalds igen med ett Internet som är lika speedat som Johanna var igår morse (sloow)! Vi ska snart åka iväg till Coogee och Jossan där vi tydligen ska kolla på en galopptävling, det blir nog kul! Vi tar ju bussen kl 19 ikväll till Byron Bay där vi stannar iaf 4 dagar.

I förrgår åkte vi till Bondi beach och spenderade i stort sett hela dagen där. Innan beachen stannade vi dock till i Bondi Junction för att lämna snuset till Kristoffers kompis James som vi fått ansvara över. Och yey, han var till och med där den här gången!

Igår gick vi en sväng till Darling Harbour där vi besökte Chinese Garden of Friendship, verkligen mycket fint och fridfullt. Blommor, pilträd, vattenfall, en sjö med koifiskar och kinesisk traditionell musik. En oas i storstaden. Efter det var vi bara tvungna att ta en sista vandring på Paddy's Market för att köpa lite torkad frukt, för att sedan bege oss hemåt för att tvätta. Senare på kvällen begav vi oss till Coogee beach för att träffa jossan och hennes två danska vänner, det blev en mycket trevlig kväll även fast vi fick vänta på bussen hem över en timma och Fanny höll på och kissa på sig ;)

Nu när vi har varit i Sydney har vi gått fruktansvärt mycket så båda två är helt slut i benen haha! Men det är helt klart det snabbaste och billigaste sättet att ta sig fram i den här staden (förutom att man måste vänta 5 min vid varje röda gubbe även fast gatan man ska korsa är 2 m bred). Som tur är så har vi iaf sluppit att gå runt med våra stora ryggsäckar, DET hade varit jobbigt. Vi gick ju hit till McDonalds idag med dem och det räckte bara det ;) Men iofs, som Johanna sa, "bara man kommer i gungning så går det ganska bra!".

Nu ska vi dra vidare som sagt! Vi hörs nästa gång när vi är framme i Byron efter vår ca 13 h långa resa.



















hejhej


Hej! Hinner inte uppdatera sa mycket nu (vi sitter vid datorn pa hostelet och det ar ko) men vi mar bra och haller just nu pa att tvatta infor avresan imorgon. Vi har namligen bokat buss till Byron Bay kl 19 imorgon vilket betyder att vi kommer fram kl 8 pa morgonen dagen efter. Hittills har vi bokat 4 natter dar sa far vi se var vi hamnar sedan.

Lite mer update kommer imrn nar vi checkat ut fran hostelet!

Hoppas allt ar bra hemma :)

Love,

Operahuset, Harbour Bridge

Godmorgon på er sömntutor!

Vi har sprungit omkring hela dagen idag också. Nu är klockan kvart över 8a på kvällen och vi har hamnat på donken igen för att använda gratis internet. :)

Dagen började med en visit till en turistbyrå där vi bokade in lite saker som vi ska göra innan vi flyger vidare till Malaysia. Vi bokade också ett buss-pass så vi kan ta oss från Sydney till Cairns. Allt detta till ett kraftigt reducerat pris. Vi hade tur eftersom de firade 20år och hade massa bra priser. :)

Glada och nöjda hoppade vi vidare till The Royal Botanic Garden. Vi köpte med oss lite mat och satt i strålande sol, grönt gräs och lukten av rosor! Det var väldigt fint där. Satt och njöt i solen ett tag.

Promenaden fortsatte sedan ner till hamnen och Operahuset och Harbour Bridge. Kan ju inte varit i Sydney utan att ha kollat på det. Gick runt där i solen och tog en massa kort. Måste varit den varmaste dagen hittills...

Här kommer lite bilder från dagen! Enjoy!

En stor koloni med flygande hundar









Bondi Beach

Evening Mates!

Hur har ni det? Tell us!

Vi har spenderat vår dag nere på Bondi Beach idag. Gjorde sällskap dit med Josefina. Trevligt hade vi det. Men vädret var inte så jättefint. Men varmt är det ju ändå. Det hade varit surftävlingar där idag, men de va slut när vi kom dit. Men vi satt på en liten gräsmatta, och nedanför den så va det en liten scen där några olika band spelade. Riktigt bra va det faktiskt! En lyckad, mysig dag :)

Nu sitter vi på donken och surfar igen. Gratis är gott! Haha. Sen blir det nog filmkväll för oss!

Saknar er!

Botaniska Adelaide

Hej igen!

Innan vi går och lägger oss tänkte vi förgylla er vardag med två videobloggar från Adelaide! Enjoy! :)




Hitta Nemo

Hey Dudes!

Gårdagen var mycket lyckad. Mötte upp Josefina och hennes två danska kompisar i Hyde Park. Det blev utgång och vi hade det jättetrevligt!

Idag har vi sightseeat lite. Vi har promenerat längs Oxford street. Sedan begav vi oss ner till Darling Harbour där det fanns en massa saker att kika på. Var någon slags indisk festivalaktig sak där. Efter en härlig donken-lunch begav vi oss till Sydney Aquarium. Ett underwaterworld typ med en massa fiskar, hajar, krokodiler, pingviner, platapus (vet ej hur man skriver det i plural) och sköldpaddor. Riktigt spännande var det. Vi blev nog gladast när vi äntligen hittade Nemo. I Sydney. YEEY! Vi hittade både Squirt, Doris, Marwin och säkert nån till också.

Nu sitter vi på donken igen och skriver med våra fina vänner:) Miss you!

Snart läggdags här. Numera är det ju 10 h skillnad från sverige.

Vi hörs nog snart igen, ha det bäst! Kramar
















DORIS!


NEMO!





sydney update

Hello Sweden!

Marks det tydligt nu eller att vi inte har san stor tillgang till Internet? Inte sa mkt updates, bilder och videobloggar! Nu sitter vi i vilket fall som helst pa New south Wales University i Sydney och snor en dator. Tidigare idag traffade vi namligen Fannys kompis Josefina som hon traffade i Nice, och vi fick losen och anvandranamn av henne, great. Skitkul att ses btw, vi skulle ut nanstans ikvall ocksa, enda problemet ar att man har ju bara sina backpacker-klader med sig, typ shorts o linne...not the best party outfit! Men det loser sig!

Vi bor ju pa ett ganska sunkigt stalle men det funkar anda bra for vi ar ju nastan aldrig inne pa rummet. Det forsta som motte oss nar vi skulle checka in var en soffa utan soffkuddar som stor utanfor entren, i den lag en anvand kondom. Harligt first impression. Men personalen ar iaf trevlig haha!

Igar var vi en tur pa stan (sjukt mkt folk). Vi akte monorail (pendeltag uppe pa en bana i luften) till Paddys Market, ett skitstort hus med en massa stand i. Vi fyndade en del, bl a ett fodral till ipoden sa att sanden inte kommer in. Aven torkad frukt stod hogt upp pa fyndlistan. Sjukt kul var det iaf och ga runt dar! (Pappa och mamma fanny, det paminner om dar vi var i kina och kopte fake-ipods).

Som avslutning pa dagen tog vi en frappucino pa Starbucks!

Idag har vi som sagt hangt med Josefina pa stranden, Coogee beach. Nu ska vi ta bussen hem och duscha av oss skiten och sen ata fling-middag for att sedan gora stan (eller iaf dricka vin i en park).

We miss you and love you!!!!

Love,


Sydney

Hej på er!

Nu är vi i Sydney och har sprungit runt här ett tag. Väldigt annorlunda mot Adelaide. Det är mycket mer "storstad" över denna stad, if you know what I mean? Men so far so good!

Vi har också bokat hostel fram till tosdag den 18e mars. Vi fick ett bra pris, men det är väl kanske inte världens fräschaste. Tur att man mer eller mindra bara ska sova där. Vi får hålla igång på dagarna ;)

Just nu sitter vi på Donken och surfar på deras gratis internet! Sjukt bra, då det var ganska dyrt med internet på hostlet. ca 28 kr/h...

Vi har också köpt "hem" vatten, mjölk och flingor som vi ska leva på ett tag nu.

Ha det bäst där hemma, Kramar från Johanna!

På vägen hem från affären!





NU ÅKER VI TILL SYDNEY!


bye adelaide, hello sydney


Fanny

Tja, imorrn blir det Sydney! Bokat hostel 1 natt, sen får vi se what happens. Det löser sig! Och ja, vi får väl se hur vi kommer ha det med tillgång till Internet nu..så vi kanske inte uppdaterar lika ofta. So you know. Men vi gör vårt bästa! You know we love you!

Peace sov gott




Up to date

Vid middagsbordet ikväll, apropå ingenting...

Peter: Scott, do you wear your glasses in scool?
Scott: Glasses? Dad, I haven't weared glasses since Malaysia and that's ten years ago.

Alla börjar asgarva. Så bra går det att hänga med i svängarna! ;)

Rundtur i hos Kim & Peter


Alice in Wonderland

Johanna


Hej på er alla! :)

Tidig morgon för mig idag. Så blir det när man ska prata med er i Sverige eftersom tidsskillanden är så stor. Men det är det värt! Fanny ligger fortfarande och sover.

Igår var det en mindre rolig dag, om man tänker på vädret. Der var mulet hela dagen och regnskurar kom mest hela tiden. Men det passade ganska bra ändå, för vi hann tvätta all vår tvätt då. Vi båda va riktigt snygga undertiden eftersom allt var blött. Man tar vad man har fick en helt ny betydelse.

Kvällen livades upp med ett bio-besök. Vi gick och kollade på Alice in Wonderland i 3D. Jag gillade den riktigt mycket. Storyn kunde varit lite mer spicead (action). Men den var otroligt snyggt gjord, och härligt skruvad. Att se den i 3D är nästan ett måste. Det gör nästan halva grejjen. Rekommenderar verkligen den. Så himla fin :)

Nu blir det frukost för mig. Sov så sött där hemma :) Miss you! KRAMAR








Jag försökte vara cool. (försökte!)


fanny hänger tvätt



Happy walk till affären :)



Vi skulle alltså köpa KAKAO, INTE kakor som Fanny säger. Hon hör det hon vill höra, en sak som är säker...


Sing-A-Long


Victor Harbour

Johanna


Godkväller! (för vår del, dags att sova!)

Hoppas ni har det underbart bra! :)

Idag har jag, Fanny, Kim, Peter och lille Pebbles varit på utflykt. Vi åkte ca 1,5 timme för att komma till ett ställe som heter Victor Harbour. Vädret idag var lite so so, så det var ju tråkigt. Men det var ett mycket fint ställe i alla fall.

Jag och Fanny började med att vandra ut på en bro(?) över till en liten ö, där det kan finnas pingviner. Dock inte nu för de kommer oftast upp när det är mörkt. Men en skön promenad blev det iaf!

Efter det mötte vi upp K & P igen och åkte iväg lite längre bort för att klättra upp på en liten kulle (berg?). Det var sjukt fin utsikt där uppe. Man såg hela strandkanten och det stora havet :) När det är val-säsong så brukar man kunna se valar simma längs kanten av klipporna. Brukar också kunna se delfiner och sälar. Idag såg vi ingenting mer än en sten som vi trodde va en säl ett tag. Men trevligt hade vi ändå!

Kvällen här bjöd på lite matlagning. En del skypande, vilket var riktigt kul :D Först sjukling(?) Kalle, sen Sänie-Bänänie som va på G. Miss you!!!

Nej, nu har Fanny borstat bissingarna (japp, du hörde rätt sanna...) så det är safe att gå och lägga sig. Vi höres imorgon!








Gitarr

Just nu sitter Fanny och spelar gitarr. Det låter sjukt bra. Maten är på g. Allt är bra! Regnet faller ner utanför fönstren.

Ojj nu fick vi höra en riktig bas-ton. Hon kan hon.

Vi återkommer senare med lite fler storys, kanske en video, och några bilder.

Hur har ni det i Sverige gott folk? Tell us!!!

KRAMAR från Johanna :)

Fanny och kängurun Lennart


Cleland Wildlife Park

Tjenare tjenare igen!

Här är vi effektiva medan vi har lite tid över och ni ligger och slumrar, eller är ute och slirar!

Vi sitter just nu ute på deras altan och njuter av det sköna vädret (som just nu är lite molnigt, men varmt!), och lyssnar på Niklas epic spotify-lista, som han själv beskriver den ;)

Igår dock va de full fart! Efter en välbehövlig dusch begav sig Johanna, Fanny och Kim till Cleland Wildlife Park. Vi gick runt där och kollade på gulliga, söta, mindre söta, fula och roliga djur i alla färger och former! Vi fotograderades tillsammans med koalan Craig. (Visste ni btw att koalor inte är björnar? De hör till pung-djurssläktet.) Sedan vandrade vi runt bland massa olika kängurur och wallabies. Vi hade såklar med oss lite mat som vi matade dem med. Riktigt söta och båda hittade nog vänner för livet där! (Det kan ju varit maten de va mer glada i, men troligtvis inte.) Det var nära att en liten känguru fick följa med hem. Ni ska bara veta hur mjuka, söta och mysiga de är :D

Efter att ha gått runt där i ca 2,5-3 h åkte vi hem igen och åt lite ost och kex. Senare på kvällen efter middag skulle Kim och Peter ner till stan för att gå till något som heter "The Garden of Eartly Delights". Vi hängde på för de lät ju trevligt. Ingen visste riktigt vad det var.

När vi kom dit så va det väldigt mycket folk. Men efter en liten regnskur så försvann det en del och kön in gick lite fortare. Det var ett mysigt ställe med karuseller, mat, små shows och sådär. Vi gick runt där i ungefär en timme innan vi kände att det var dags att åka hem igen :)

Här kommer lite bilder:




















Detta låter ju bra? haha


Nu har Peter gjort bacon och ägg! Got to go. (Det har tagit ca 1 h att göra klart detta inlägg. Bilder tar evigheter att ladda upp...)


fanny sandboardar!



Kangaroo Island

Hej på er!

Här kommer äntligen en liten uppdatering om vad vi hade för oss på Kangaroo Island. Efterlängtad, vi vet :)

För att ta oss dit åkte vi först buss och sedan färja, för att sedan bli upphämtade av vår guide, Simon. Simon visade sig vara en sjukt bra guide, mycket kunnig, passionerad och dessutom väldigt trevlig. Vi reste runt i en liten minivan i en grupp på 11 personer, en lagom stor grupp. Simon hade planerat 2 fullspäckade dagar!

Till att börja med stannade vi vid en fårfarm där vi fick se vallhundar arbeta med att fösa in fåren och sedan se bonden utföra "sheering", dvs klippa fåren. Intressant att höra om hans arbete på ön! Efter det fick vi en guidad tur på en strand med sjölejon, och gick även runt bland en massa koalor. Dock satt dem högst upp i träden och syntes inte så bra, så vi skulle lika gärna kunna tagit kort på ett träd och sagt att det var en koala där. Så vi kollade mer på wallabys som hoppade omkring på marken, cute!

Efter lunch där vi bl.a matade en emu, åkte vi på sandsurfing, vilket innebär att man klättrar upp på en stor sandkulle, sätter eller ställer sig på en sandboard och go for it! Fanny hade ju bränt sig på fötterna och den sjukt varma sanden gjorde ju inte saken bättre...SMÄRTA! Men till slut nåddes toppen. Riktigt kul att åka!

På kvällen åkte vi till vandrarhemmet där vi skulle sova, väldigt fint var det och vi hade riktig flax då vi fick ett eget rum (skulle egentligen bott 5 tjejer tillsammans). Blev BBQ till middag och en massa prat runt the bon fire. Då det blivit riktigt mörkt gick vi på en kvällspromenad runt gården för att kolla på possums, satteliter och stjärnor, fint!

Följande dag åkte vi tidigt på morgonen till "Remarkable Rocks", något Fanny alltid velat se så det var uppskattat! Efter några fler stopp åkte vi till en grymt fin strand och chillade där ett tag innan vi sa hej då till Simon och tog färjan tillbaka till fastlandet.

För att sammanfatta det hela så kan vi säga att det var värt varenda öre och vi skulle lätt göra det igen! Den frihet man kände där är obeskrivlig. Australien känns mer och mer som vårt andra hem.

















Finn en koala?




















BACK


Heeejj igen! Kl är elva på kvällen och vi har precis kommit tillbaka från vår tour på Kangaroo Island som har varit SJUKT BRA (alldeles alldeles...underbar!). Vi skriver mer om det när vi fått vår skönhetssömn. Så länge kan ni ju roa er med denna video på vår fina slabbiga paj vi bakade. No more comments.






Kängu och Ru på ön


Hejsan och godmiddag!

Idag har vi varit på stranden hela dan och bränt oss bl a på fötterna. Men Johanna är faktiskt rödare än Fanny! Så det så! Hon är fläckig där hon glömt smörja in sig. Men det var en trevlig dag med sol, bad, subway och glass (Baskin' and Robbins).

Imorgon åker vi som sagt till Kangaroo Island och stannar där till torsdag kväll (vår kväll alltså) så vi kommer inte uppdatera något på ett par dagar. Men frukta icke, vi kommer ju tillbaka såklart, även med en och annan videoblogg, det vart populärt :) Synd bara att det tar så jävla lång tid att ladda upp.

Nu ska vi sleep tight! Klockan är ställd på 04.30.

KRAAAAAM




En dag i staden


Gooood morning sleepy heads! Nu ska vi snart äta middag. Kan ju börja berätta lite om gårdagen eftersom det inte blev något inlägg igår (O.C kallade - we were very busy).

Igår blev en tidig morgon då Kim skulle hjälpa oss att boka Kangaroo Island, och yes, det blir imorgon till torsdag kväll, YEY! Ska bli grymt tycker vi! Men vad hände sedan? Vet inte riktigt men vi kom iaf inte iväg förrän vid ett, då vi tog tåget in till stan (vi bor ca 8 km från citykärnan). Väl där blev det en tur på museum med bl.a världens största samling av aboriginprylar. När vi fyllt vår kulturella kvot gick vi på upptäcksfärd i centrum, där vi båda på något mysteriskt sätt ended up med varsin klänning? När det blev dags för lunch tänkte vi utforska den australiensiska matkulturen och tog därför varsin Big Mac & Co på donken (?). MMMMmmmmmmmmm niggah!! (haha internskämt, you feel us, Sanna?)

Som avslut på dagen tog vi en promenad hem från stan vilket tog ca 1,5 h och vi gick ca 1 mil. Good huh?? Väl hemma skulle vi göra en ananaspaj som efterrätt...och det blev ju lyckat har jag hört. Den bokstavligen kokade och flöt. What's up with that liksom? Haha, ni skulle hört oss förklara det för Kim..

"Uuhmm...it was sort of boiling..and then Fanny kind of dropped it..." 
Kim: Well...at least it smelled good, feels like it's in my mouth.
Vi: Yeah, that was actually the point, it's a very healthy desert.
Kim: Oh, yes, off course.

SÅåååå vi tänkte pröva lyckan en annan dag fast göra kladdkaka istället :D

Här kommer lite pics!



















Food's ready! G2g bye!

Gula bilar, oh my!

En liten inflikning.

En sak som är sjukt jobbig här är alla gula bilar. Det tär på vår vänskap, I tell you! Ni som känner oss vet att vi är ytterst seriösa med denna lek. Våra största bråk hittills är om postbilar räknas eller inte ungefär. När vi nu kommit hit har vi ett annat problem. De guld-gula bilarna. Det finns nämligen sjukt många bilar som är typ guld-metallic. Jag hävdar att dessa är guld eftersom de skimrar. De tycker inte Fanny.

Idag när vi gick hem från stan (ca8km) så träffade på en heeel del gula bilar (och guld-gula). Det gick så långt att vi fick avbryta leken för att Johanna fick ont i armen. (Det ser ut att bli ett blåmärke. Stort, Nasty blåmärke... eller nej kanske inte, men lite ont gjorde det.) Tänka er? Det har aldrig hänt förut. Skriv ner det. Det händer nog aldrig igen. Vi båda känner redan abstinens.

Nu middag! Peace!

Videohälsning 1

Från ena sidan till andra...


Vinodling, by, fotboll

Johanna

Hej på er alla! :) Hur har ni det? Saknar er!!!

Här på andra sidan jorden har vi det bra. Vi har fullt upp hela tiden vilket är kul. Hann inte berätta om gårdagen igår då det blev ganska sent. Så tänkte göra det nu medan Fanny vilar här brevid. (Klockan är typ halv 9. Vi gick upp tidigt för att boka en tripp till Kangaroo Island. Mer om det en annan dag.)

Vi började dagen med en god frukost efter typ 13 h sömn. Kanske 14? Peter gjorde pannkakor ;) Sen så åkte jag, Fanny, Peter och Kim till en vinodling strax utanför Adelaide. Fanns tydligen 44 vinodlingar till i samma område. På norra sidan av staden hade de ca 200. haha sick! Där blev det iaf vinprovning (jag som älskar vin, jag vet!) Men det var kul, och man kände verkligen stor skillnad. Jag och Fanny stod där och försökte se professionella ut. Tror inte vi lyckades alltför bra haha.

Medan Kim och Peter köpte lite vin (va lite för dyrt för oss, billigaste 100 kr för en flaska) så gick jag och Fanny ut i solen och tog lite kort och sprang runt i gräset. Båda blev helt till sig när vi såg gräs. Det blev västa sommarkänslorna ;) (De har inte så fint/mycket gräs inne i stan då de inte får vattna för de har vattenbrist i staden.)

När vinet var inhandlat så åkte vi vidare till en liten by som de kallade för "German Village". Kommer inte riktigt ihåg va den hette. Men den va jättemysig med små söta hus längs en lång gata. Massa fik och affärer. Vi stannade och fikade på ett ställe som hette no 5 chocolate. RIKTIGT gott! Och mättande!

När vi alla sen va så mätta så vi rullade fram åkte vi vidare till en utkiksplats. Men stannade inte så länge eftersom det blåste en del. Men där kunde man se ut över hela staden. Riktigt fint :)

Vi hann inte mer än komma hem fören de va dags för Scotts fotbollsmatch. Jag och Fanny följde med för att supporta och coacha teamet. haha! (Fanny förklarade sen för mig varför ingen lyssnade på vad jag sa. De förstår inte svenska! Whaaat lixom?!) Det blev ganska kallt efter ett tag när solen gick ner. Blåste litegrann där också. Men de vann iaf så det var ju bra :)

På kvällen blev det middag med alla. Grillat! Är det inte bara för gott? Pebbles va med hela tiden och sprang runt bordet och hackade tänder för att tigga mat? haha söthund!

Kvällen avslutades med tv, sedan OC på datorn! Lovely!

Känner att jag redan skrivit way too long, men vi har en film till er sen som håller på att ladda upp. Det är bara två timmar kvar på uppladdningen. Hade tänkt ladda den över natten men datorn gick ju såklart i standby så vi fick börja om nu imorse! Suck.

Ha det så underbart bra där hemma :) Vi hörs people! Kramar från Adelaide!































RSS 2.0