Sandakan Orangutang Rehabilitation

Godmorgon sömntutor!

Här är det busy busy de sista dagarna, men det är bara kul! :)

Igår så gick vi upp 04:00 för att få skjuts till flygplatsen. Nästa destination var Borneo och Sandakan. Blev upphämtade på flygplatsen av vår personliga guide för dagen. Sikken lyx ;) Började med en tour av staden. Fick se the water village. Hus som är byggda på pelare i vattnet. De hade stått där i ca 100 år. Impressiv.

Sedan åkte vi upp för en liten kulle för att kolla på ett kinesiskt tempel. Riktigt vackert! Utsikten var helt underbar. Vi stannade där ett tag och kollade runt och tog massa kort. Hoppade sedan in i bilen igen och åkte till en gammal kyrka som britterna hade byggt när de var här. En stenkyrka som var väldigt fin.

Vid denna tid började magen kurra så nästa stopp blev en indisk restaurang där vi fick mat. Allt ingick. Helt underbart! Medan vi satt och ät så sprang alla andra och tittade på oss typ. Tydligen är det inte alltför vanligt medn västerländska där. De hade sagt till vår guide, "ohh they are so beautiful." Då ska dem se när vi är fixade och inte suttit på ett plan 3h, svettats med tunga väskor och har håret i en knut på huvve! ;)

Mätta och belåtna begav vi oss vidare till dagens höjdpunkt - Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre. Vet ni att Orang utan betyder "man of the jungle"? Det gör det iallafall. Började med att kolla på en film om orangutangerna och va de gör för att hjälpa dem. Om vi inte skulle hjälpa dem så kommer de utrotas i det vilda inom 10 år. Inte ok!

Nu var det dags för en promenad genom djungeln för att kolla på orangutangerna. Kl 15 skulle de matas. Vi fick se 10 st totalt, vilket tydligen är ganska mkt. De var så himla coola! Så himla relaxed och chill typ. Vissa var framme och var riktigt nyfikna. Försökte ta väskor och så. Så kul när skötarna stoppade dem, det såg nästan ut som de skrattade åt oss. Som om vi är helt dumma i huvudet som står där och kollar på orangutanger haha! Så härlig! En fullvuxen male orangutang är 3ggr så stark som en fullvuxen male människa.

När vi hejjat på alla så fick vi skjuts till vårat hotell. Riktigt fint hotell precis vid vattnet. Båda var helt slut efter 0h sömn, så vi tog det bara lugnt på kvällen.

Här är lite bilder från gårdagen!


water village


water village


utsikt kinesiska templet


tempel:)


tempel


tempel


kyrkan (st michaels curch)


Foood


getter utanför restaurangen


orangutanger


Hejhej!


Här gick man runt för att kolla på orangutanger


hej lilla du!


apa äter mat! :)


:D


SÅ SÖT! JAG VILL HA EN!

Over and out.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Jag vill ju också se orangutangerna!!! :( Kunde du inte snott med en till mig så jag har någon att vara med nu när jag blir arbetslös?

2010-06-01 @ 11:43:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0